Категорія
Новини
Дата

Прямі втрати України через руйнування інфраструктури зросли за тиждень на $4,45 млрд – проєкт «Росія заплатить»

Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури на 18 квітня досягла $84,8 млрд, або майже 2,5 трлн грн. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження інфраструктури зросли на $4,45 млрд, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить»

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загальні втрати економіки України через війну, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливаються від $564 млрд до $600 млрд, за оцінками Мінекономіки та KSE.  
  • Загалом за 54 дні війни РФ проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 000 км доріг, 32 000 кв. м житлового фонду.
  • Найбільше втрат за останній тиждень зумовлено зростанням пошкоджень та руйнувань підприємств, зокрема внаслідок використання непрямих методів оцінки втрат підприємств, що належать до малого бізнесу. Також в оновлених розрахунках було уточнено вартість пошкодженого та зруйнованого житлового фонду.
Прямі втрати України через руйнування інфраструктури зросли за тиждень на $4,45 млрд – проєкт «Росія заплатить» /Фото 1

Контекст

Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завданих військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд, повідомив президент банку Давид Малпасс. Оцінка не включає витрат для економіки України. За його словами, група Світового банку мобілізувала понад $3 млрд для України, аби підтримати продовження основних державних послуг. 

На післявоєнне відновлення України знадобиться щонайменше $600 млрд, сказав премʼєрміністр Денис Шмигаль на міністерському круглому столі в рамках «Весняних зустрічей» МВФ та Світового банку у Вашингтоні. У короткостроковій перспективі Україні необхідне фінансування у розмірі $4–5 млрд на місяць. У довгостроковій – країні потрібна стратегія відновлення, аналогічна до плану Маршалла, наголосив Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні