Категорія
Новини
Дата

Путін назвав умови для «завершення конфлікту в Україні»: закликає Київ домовлятися з терористами

Україна має сісти за стіл переговорів із так званими «представниками Донбасу», заявив президент РФ Володимир Путін на пресконференції з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Виконання Мінських угод він назвав «запорукою відновлення громадянського миру в Україні», пише The Bell.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Україна, вважає Путін, має узгодити зі ставлениками Кремля в ОРДЛО «політичні, військові, економічні та гуманітарні заходи щодо завершення конфлікту».
  • Чим раніше це відбудеться, тим краще, наголосив Путін. Він додав, що зараз «ми спостерігаємо, навпаки, загострення ситуації на Донбасі».
  • Росія готова «йти переговорним треком» зі США та НАТО, за умови, що всі питання будуть розглядатися «в комплексі, без відриву від основних російських пропозицій, реалізація яких для нас є безумовним пріоритетом», заявив президент РФ.

Ключова цитата

«Запорукою відновлення громадянського миру в Україні та зняття напруги навколо цієї країни є виконання Мінських домовленостей. Усе, що потрібно зробити Києву, – це сісти за стіл переговорів із представниками Донбасу та погодити політичні, військові, економічні та гуманітарні заходи щодо завершення конфлікту», – сказав президент РФ.

Контекст

Ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник раніше сьогодні заявили, що «українська армія готує наступ» на окуповані території Донецької та Луганської областей, і оголосили про початок евакуації населення до Росії. Україна категорично заперечує заяви ватажків терористів.

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі другу добу продовжують вести артилерійський вогонь по десятках населених пунктів уздовж лінії розмежування.

Президент Зеленський звернувся до моніторингової місії ОБСЄ та дипломатів, щоб вони залишалися в Україні та фіксували обстріл бойовиків. Він назвав обстріл дитячого садка проросійськими силами у Станиці Луганською «великою провокацією».

У Кремлі заявляють, що це нібито українські війська посилюють провокації, обстрілюючи населені пункти.

17 лютого МЗС Росії передало послу США реакцію Москви на раніше отриману американську відповідь щодо російського «проєкту договору між РФ і США про гарантії безпеки». У ньому сказано, що американська сторона не дала конструктивної відповіді і Росія «буде змушена реагувати, зокрема, шляхом реалізації заходів військово-технічного характеру».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні