Категорія
Новини
Дата

США ніколи не визнають анексії Росією окупованих територій України – Білий дім

США ніколи не визнають анексії Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити. Про це на брифінгу заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, пише ЄП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- Салліван зазначив, що РФ готується провести псевдореферендуми на територіях України, що «прямо порушує суверенітет України».

- «Ці референдуми є зневагою до принципів суверенітету й територіальної цілісності, які закладають фундамент міжнародного порядку і лежать в основі Статуту ООН. Ми знаємо, що ці «референдуми» будуть сповнені маніпуляцій і що Росія використає їх як привід для анексії територій – зараз чи в майбутньому», – додав він.

- «Якщо це справді станеться, США ніколи не визнають претензії РФ на території, які вона спробує анексувати. І ми ніколи не визнаємо ці території чимось іншим, як територією України», – наголосив Салліван.

- За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Контекст

Фейкові «референдуми» про входження окупованих територій України до складу Росії відбудуться з 23 по 27 вересня, повідомили два джерела «Медузи», близькі до адміністрації президента РФ. 

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв переконаний у необхідності проведення псевдореферендумів на окупованих частинах Донбасу та приєднання їх до Росії, оскільки це дозволить загарбникам говорити про напад на РФ у разі продовження бойових дій.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав шантажем спроби Росії провести так звані референдуми на окупованих територіях України. В Офісі президента запевнили Росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

РосЗМІ повідомили, що сьогодні очікується звернення президента країни-агресора до росіян щодо так званих «референдумів» на окупованій території України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні