Категорія
Новини
Дата

Рада директорів Alphabet дозволила викуп акцій Google на $70 млрд

1 хв читання

Рада директорів Alphabet – материнської компанії Google – дозволила викуп акцій на $70 млрд після опублікування квартальних результатів, які перевершили очікування Волл-стріт. У 2022 році компанія викупила власних акцій більше за будь-яку компанію, крім Apple, пише CNBC.

Ключові факти

  • Якщо компанія витратить всю суму на викуп, це означатиме продовження темпів минулого року – Alphabet оголосив про викуп акцій на $70 млрд у квітні 2022 року.
  • При прийнятті рішень про викуп своїх власних акцій класу А і С компанія враховуватиме ціну акцій, а також ринкові умови. 
  • Є також акції класу B із правом вирішального голосу, вони не торгуються публічно, зазначає CNBC.
  • Також компанія опублікувала квартальні результати. Вони свідчать, що Google втретє з моменту виходу на біржу у 2004 році знизила доходи від реклами. При цьому загальна виручка за підсумками першого кварталу зросла на 2,6%, до $69,79 млрд.
  • Цей результат виявився кращим за очікування ринку, за доходом на одну акцію ситуація теж виявилася кращою за прогнози – $1,17 проти $1,07. 
  • Чистий прибуток компанії за результатами кварталу скоротився на 8,5 %, до $15,05 млрд. Операційний прибуток знизився на 13 %, до $17,4 млрд. 
  • Акції компанії зросли більш ніж на 3% під час розширених торгів після того, як компанія повідомила про доходи, які перевищили очікування Волл-стріт.

Контекст

Раніше президент США Джо Байден визнав такий спосіб витрати коштів корпорацій менш корисним, ніж підвищення зарплат персоналу. Байден вважає, що викуп акцій дозволяє компаніям маніпулювати ринковим курсом своїх акцій. У 2022 році американські законодавці обклали корпорації одновідсотковим податком на викуп акцій.

У лютому акції Alphabet впали на 8,9% після того, як чат-бот Bard помилився під час презентації. Про те, що Bard може скласти конкуренцію чат-боту від OpenAi ChatGPT, Google заявили на початку місяця. Основною перевагою продукту перед ChatGPT у компанії вважають здатність Bard збирати актуальну інформацію з інтернету. ChatGPT навчався на даних, що вийшли до 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні