Категорія
Новини
Дата

Рада директорів Alphabet дозволила викуп акцій Google на $70 млрд

Рада директорів Alphabet – материнської компанії Google – дозволила викуп акцій на $70 млрд після опублікування квартальних результатів, які перевершили очікування Волл-стріт. У 2022 році компанія викупила власних акцій більше за будь-яку компанію, крім Apple, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Якщо компанія витратить всю суму на викуп, це означатиме продовження темпів минулого року – Alphabet оголосив про викуп акцій на $70 млрд у квітні 2022 року.
  • При прийнятті рішень про викуп своїх власних акцій класу А і С компанія враховуватиме ціну акцій, а також ринкові умови. 
  • Є також акції класу B із правом вирішального голосу, вони не торгуються публічно, зазначає CNBC.
  • Також компанія опублікувала квартальні результати. Вони свідчать, що Google втретє з моменту виходу на біржу у 2004 році знизила доходи від реклами. При цьому загальна виручка за підсумками першого кварталу зросла на 2,6%, до $69,79 млрд.
  • Цей результат виявився кращим за очікування ринку, за доходом на одну акцію ситуація теж виявилася кращою за прогнози – $1,17 проти $1,07. 
  • Чистий прибуток компанії за результатами кварталу скоротився на 8,5 %, до $15,05 млрд. Операційний прибуток знизився на 13 %, до $17,4 млрд. 
  • Акції компанії зросли більш ніж на 3% під час розширених торгів після того, як компанія повідомила про доходи, які перевищили очікування Волл-стріт.

Контекст

Раніше президент США Джо Байден визнав такий спосіб витрати коштів корпорацій менш корисним, ніж підвищення зарплат персоналу. Байден вважає, що викуп акцій дозволяє компаніям маніпулювати ринковим курсом своїх акцій. У 2022 році американські законодавці обклали корпорації одновідсотковим податком на викуп акцій.

У лютому акції Alphabet впали на 8,9% після того, як чат-бот Bard помилився під час презентації. Про те, що Bard може скласти конкуренцію чат-боту від OpenAi ChatGPT, Google заявили на початку місяця. Основною перевагою продукту перед ChatGPT у компанії вважають здатність Bard збирати актуальну інформацію з інтернету. ChatGPT навчався на даних, що вийшли до 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні