Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада сьогодні голосуватиме за поділ Мінвідновлення та звільнення Кубракова (доповнено)

Рада може звільнити Олександра Кубракова та розділити Мінвідновлення /Getty Images

Рада може звільнити Олександра Кубракова та розділити Мінвідновлення Фото Getty Images

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, яке очолює Олександр Кубраков, можуть знову розділити на два окремі відомства – Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики. Рішення про це 8 травня ухвалила фракція «Слуги народу», повідомив нардеп СН Віталій Безгін. 9 травня на сайті Ради з’явилась постанова про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем’єрміністра з відновлення. Сам міністр заявив, що ані керівництво фракції, ані прем'єр Денис Шмигаль з ним це рішення не обговорювали.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Трохи більше року тому фракція «Слуги народу» здійснила помилку, об’єднавши Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики, тож рішення від 8 травня стало її визнанням, зазначив Безгін. За умов обʼєднаного міністерства «регіональна політика опинилась не в пріоритеті», пояснив він.
  • «Не може одне управління закривати весь спектр завдань, які раніше покривало ціле міністерство. Нам потрібен виконавчий орган, який надасть децентралізації нове дихання», – повідомив нардеп. 
  • Він додав, що таку позицію однозначно розподіляє більшість членів профільного комітету та все експертне середовище. 
  • 9 травня на сайті Верховної Ради з’явився проєкт постанови про звільнення Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України- міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. «Політика, яка здійснюється сьогодні міністерством в частині регіональної політики знаходиться в критичному стані», – йдеться в пояснювальній записці до постанови. 
  • Голосування щодо звільнення Кубракова заплановане на сьогодні. Проєктів постанов про призначення очільників Міністерства інфраструктури та Міністерства регіональної політики — на сайті Ради поки немає. 
  • Доповнено. Комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури підтримав відставку Кубракова та поділ міністерства, повідомила депутат, перший заступник голови комітету Юлія Клименко.
  • Сам Кубраков заявив, що керівництво фракції та очільник уряду Денис Шмигаль зі ним це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету його також не запросили.

Контекст

Олександра Кубракова призначили віцепрем’єр-міністром з відновлення України- Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України 1 грудня 2022 року. 

Тоді ж Рада ухвалила рішення про об’єднання Міністерства інфраструктури та Міністерства регіональної політики задля реформування держапарату та скорочення кількості держслужбовців. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні