Категорія
Новини
Дата

В Україні зводять укриття на 22 підстанціях, на захист від ракет потрібне додаткове фінансування – Кубраков

Агентство відновлення працює над зведенням захисту від обстрілів на 22 підстанціях. На більшості – вже зведені укриття від дронів. Зведення споруд ІІІ типу – від ракет – потребує додаткового фінансування. Про це розповів віцепремʼєр-міністр з відновлення Олександр Кубраков під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Завдяки укриттям кілька прифронтових регіонів і досі з електрикою, навіть попри щоденні удари, зазначив Кубраков, якого цитує пресслужба Мінінфраструктури.
  • За його словами, загалом в Україні 90 магістральних підстанцій, які займають площу від 10 до 45 га, а також десятки тисяч менших підстанцій. 
  • «Ті проєкти будівництва, які ми втілюємо зараз, – розробляли разом з українськими, американськими, британськими, японськими та німецькими військовими та енергетиками з нуля. Перед початком будівництва погоджували з ГШ ЗСУ, ДСНС та НЕК «Укренерго», – розповів Кубраков. 
  • Він наголосив, що зведення споруд ІІІ типу – від ракет – потребує додаткового фінансування. «Разом з урядовою командою шукаємо і залучаємо міжнародну технічну допомогу – гранти та доступні кредити – для відновлення генерації та транспортування електрики», – зазначив віцепремʼєр.
  • Крім того, за його словами, паралельно опрацьовуються питання альтернативних джерел – газотурбінних електростанцій та когенераційних установок. «Розуміємо кількість, потребу, майданчики для розміщення, прогнозовану потужність і вартість», – зазначив Кубраков.

Контекст

У ніч на 11 квітня Росія атакувала Трипільську ТЕС компанії «Центренерго», що в місті Українка Київської області. Після влучання ракет ТЕС повністю знищена, заявив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота. За його словами, після влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

«11 квітня – чорний день в історії «Центренерго». Компанією втрачено 100% генерації. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області», – йдеться у заяві компанії.

22 березня 2024 року повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області, а 25 липня 2022-го російські війська окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні