Верховна Рада призначила Кубракова на пост віцепрем’єра – міністра інфраструктури та регіонального розвитку
Категорія
Новини
Дата

Кубраков призначений віцепрем’єром – міністром інфраструктури та регіонального розвитку

Олександр Кубраков

Верховна Рада призначила Олександра Кубракова віцепрем’єр-міністром – міністром інфраструктури та регіонального розвитку. За таке рішення проголосували 263 народні депутати, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За призначення Кубракова на нову посаду віддали голоси 200 депутатів від «Слуги народу», ЄС та «Батьківщина» не голосували, Платформа за життя та мир – 13, «За майбутнє» – 9, «Голос» – 6, «Довіра» – 15, «Відновлення України» – 10, позафракційні – 10.
  • Перед призначенням на нову посаду Кубракова звільнили з поста міністра інфраструктури. За це проголосували 242 народні обранці.

Контекст

Напередодні до Верховної Ради надійшла заява Кубракова про звільнення з посади міністра інфраструктури.

Раніше Forbes писав про те, що найвірогідніший сценарій після переходу міністра розвитку громад та територій (раніше – Мінрегіонбуд) Олексія Чернишова на посаду очільника «Нафтогазу» – злиття Мінгромад із МІУ. Міністр інфраструктури Кубраков як очільник нового мегаміністерства може стати віцепремʼєром.

«Кубраков ще з літа перебрав на себе частину завдань Мінгромад щодо відновлення територій та інфраструктури, тому він у темі й для нього це не буде складним завданням», – казав один із консультантів ОП.  

Прізвища Кубракова та Чернишова були в шорт-листах потенційних кандидатів на заміну Шмигалю у кріслі премʼєр-міністра. Настільки радикальну ротацію у Кабміні відклали до весни 2023-го через складний опалювальний сезон. «Якщо Кубраков проявить себе як успішний керівник двох міністерств, він значно покращить свої шанси на те, щоб очолити уряд наступного року», – каже співрозмовник в ОП.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні