Категорія
Новини
Дата

Рахункова палата виявила порушень на понад 60 млрд грн за минулий рік. Найбільше – у безпеці та обороні

Рахункова палата виявила порушень і недоліків під час управління публічними фінансами на майже 60,8 млрд грн за минулий рік, йдеться у повідомленні пресслужби. Найбільше порушень було виявлено за напрямком безпека та обороноздатність держави − 16,5 млрд грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рахунковою палатою було перевірено і проаналізовано 771 млрд грн, загалом охоплено контролем 399 об’єктів.

За даними установи, найбільше порушень та недоліків було виявлено за напрямками:

  • безпека та обороноздатність держави − 16,5 млрд грн;
  • доходи державного бюджету − 12,4 млрд грн;
  • соціальна сфера та охорона здоров’я − 8,4 млрд грн.

З загального обсягу наданих Рахунковою палатою у 2022 і 2023 роках рекомендацій до кінця 2023 року виконані або перебувають у процесі виконання 64,4%.

  • За результатами 14 аудитів, проведених у 2023 році, розпочато 9 досудових розслідувань у кримінальних провадженнях та 3 повідомлення Рахункової палати скеровано для приєднання до кримінального провадження.
  • Звіт Рахункової палати за 2023 рік буде поданий до Верховної Ради.

Контекст

Внутрішній аудит Міністерства оборони та оновлена Генеральна інспекція виявили порушень на понад 10 млрд грн, які були вчинені раніше, повідомляв міністр оборони Рустем Умєров.

З 1 грудня 2023 року в Україні працює нова система закупівель для Збройних сил України, розроблена за принципами НАТО. Раніше всі повноваження щодо закупівель були зосереджені в Департаменті ресурсного забезпечення Міноборони. Нова система закупівель складається з двох рівнів. На першому рівні – Департамент політики закупівель Міноборони, на другому – два новостворених держпідприємства, які безпосередньо займатимуться закупівлями: «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу») та «Агенція оборонних закупівель». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні