Категорія
Новини
Дата

Райффайзен Банк відкрив перші підземні відділення

1 хв читання

Райффайзен Банк запустив перші підземні банківські відділення у Харкові та Дніпрі, повідомляє пресслужба фінансової установи. Підземні відділення надаватимуть усі банківські послуги.

Через постійні обстріли РФ у близьких до фронту чи російського кордону регіонах зʼявляються підземні школи та дитячі садки.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Відділення працюватимуть на базі вже наявних та обслуговуватимуть клієнтів у разі оголошення повітряної тривоги у регіоні. Обслуговування клієнтів доступне через окремий вхід, який веде до підземного приміщення.
  • Підземні відділення надаватимуть усі банківські послуги, що і традиційні відділення, зокрема відкриття рахунків, депозитів, кредитування, консультації клієнтів і розрахунки в касі.
  • Очікується, що такий формат роботи відділень допоможе безперервно надавати банківські послуги.
  • Надалі банк планує відкриття окремих підземних відділень у Харкові та Дніпрі й інших прифронтових містах.
  • Банк зазначає, що кількість і тривалість повітряних тривог у Харкові та Дніпрі є підвищеною, клієнти мають обмежений доступ до офлайн-послуг і часті проблеми зі стабільним зв’язком. Також у цих містах продовжують працювати підприємці, які потребують постійного доступу до банківських операцій.

Контекст

У першому кварталі 2024 року українські банки заробили 40,5 млрд грн. Це на 19% більше, ніж за аналогічний період минулоріч. 

За пʼять місяців 2024-го банківська галузь заробила 68 млрд грн, що на 27% більше, ніж минулоріч. На чому заробляють українські банки та чи варто їм чекати нового підвищення податків – у матеріалі Forbes Ukraine.

У першому півріччі платоспроможні банки отримали 79 млрд грн чистого прибутку, повідомив НБУ. За весь минулий рік банки отримали 82,8 млрд грн чистого прибутку після нарахування 76,2 млрд грн податку на прибуток. Торік для банківської галузі було запроваджено податок на надприбутки – 50% у 2023-му та 25% у наступних роках замість стандартних 18%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд