Реформування податкової сфери, перевірки та координаційна платформа. Зеленський провів зустріч із представниками бізнесу
Категорія
Новини
Дата

Реформування податкової сфери, перевірки та координаційна платформа. Зеленський провів зустріч із представниками бізнесу

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, що працює в Україні, про це він написав у соцмережах.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Багато нагальних тем. Можливості держави стимулювати економічну активність. Програма «єОселя» та участь бізнесу. Тематика відновлення. Податкова сфера та можливості її реформування. Перевірки. Правоохоронці», – повідомив президент.
  • Під час зустрічі сторони домовилися зменшити проблеми бізнесу від правоохоронних органів, торкнулися питання податкових перевірок, посилення ефективності органів, що мають стимулювати розвиток економіки й забезпечувати супровід інвестицій, повідомляє Офіс президента.
  • Представники бізнесу запропонували створити координаційну платформу для комунікації щодо захисту прав бізнесу й розгляду інших питань. 
  • Президент підтримав цю ініціативу, запропонувавши спільно визначитись із форматом роботи.
  • «Дуже важливо створити майданчик, на якому ми постійно говорили б. Тому що не можна роками накопичувати проблеми: ми їх просто не зможемо потім подолати», – зазначив Зеленський.
  • Президент також зазначив, що відбудова України є великим проектом, і пріоритетом буде участь у ньому українського та іноземного бізнесу.

Контекст

29 червня президент Володимир Зеленський планував провести першу окрему зустріч з бізнесом за час повномасштабної війни з Росією. Попередня його розмова з підприємцями, включно з найбагатшими українцями, відбулася за кілька годин до повномасштабного вторгнення, ввечері 23 лютого 2022 року. 

Одна з задач зустрічі 29 червня з бізнесом – дати президенту більше розуміння, якою економіку та відповідну економічну політику держави у довгостроковій перспективі бачать підприємці. Інша частина адженди – більш нагальні питання. Наприклад, посилення тиску на бізнес та скасування усіх податкових пільг, які були запроваджені після вторгнення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні