Володимир Зеленський /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

29 червня Зеленський зустрінеться з бізнесом. Кого запросили і що обговорюватимуть

Володимир Зеленський Фото Офіс Президента України

Президент Володимир Зеленський 29 червня проведе зустріч із представниками бізнесу. Серед запрошених не буде Ріната Ахметова та інших найбагатших українців. Про зустріч Forbes повідомили співрозмовник у Офісі президента та один із запрошених підприємців.

Ключові факти

  • «Президент понад рік не зустрічався із бізнесом, він хоче зрозуміти, які в нього є проблеми, нарікання, обговорити загалом ситуацію», – розповів співрозмовник у Офісі президента, який попросив не згадувати його імені у цій статті (він не уповноважений давати офіційні коментарі з цієї теми).
  • Серед запрошених близько 40 підприємців та представників бізнес-асоціацій. Зокрема засновник Ajax Systems Олександр Конотопський, співвласник «Нової пошти» Вячеслав Климов, фаундер MacPaw Олександр Косован, співзасновник monobank Олег Гороховський, президент Американської торговельної палати в Україні Енді Гундер, виконавча директорка Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, засновник бізнес-спільноти Board Андрій Длігач та інші.
  • «На зустрічі не буде Ахметова, Пінчука та інших, – зазначив співрозмовник серед посадовців ОП. – Президент хоче розмовляти саме з новими людьми».
  • Одна з імовірних тем для обговорення – податкова реформа, уточнив він. «Зокрема, скарги підприємців на податкову та правоохоронні органи», – зазначає посадовець ОП.

Контекст

28 червня Зеленський виступив із промовою у Верховній Раді, частина з якої була присвячена економічним питанням.

На початку травня Спілка українських підприємців (СУП) презентувала програму розвитку економіки «Десять по десять», яка передбачає зростання ВВП від 10% на рік.

У СУП зазначили, що для досягнення цього показника Україні необхідно створити найкращі умови для ведення бізнесу в Європі. Підприємці вважають, що зростання на 10% на рік можливе лише через створення нових промислових потужностей, які повністю орієнтовані на експорт.

Представники бізнесу наголосили на необхідності забезпечити проходження митниці за одну годину в будь-яку країну, швидке відшкодування ПДВ для промислового експорту, а також припинення силового впливу на бізнес.

У СУП також закликали до проведення економічних реформ, зокрема запровадження нової індустріальної політики зі списком пріоритетних напрямків виробництва, зниження ЄСВ, спрощення трудового законодавства та зменшення бюджетних витрат, за винятком оборони та безпеки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні