Категорія
Новини
Дата

Регулятор ЄС перевірить інвестиції Microsoft у ШІ-стартап Mistral

Інвестиції корпорації Microsoft у стартап Mistral у галузі штучного інтелекту будуть проаналізовані органом з нагляду за конкуренцією Європейського Союзу, пише Bloomberg. Звʼязки компанії з OpenAI Inc вже піддаються контролю з боку регулюючих органів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У понеділок, 26 лютого, Mistral оголосила про «стратегічне партнерство» з Microsoft, яке включає надання новітніх моделей штучного інтелекту стартапу клієнтам хмари Microsoft Azure. 
  • Microsoft заявила, що інвестиції становили €15 млн.
  • Mistral розробляє алгоритмічні моделі, аналогічні моделям OpenAI, які використовуються для чат-ботів та інших сервісів штучного інтелекту, але моделі Mistral мають відкритий код. Інвестиції Microsoft буде конвертовано в акції в рамках наступного раунду фінансування Mistral.
  • Представник Європейської комісії заявив у вівторок, що регулюючі органи проаналізують інвестиції Microsoft у Mistral після отримання копії угоди. Цей крок може призвести до офіційного розслідування, яке потенційно може зірвати плани Microsoft.

Контекст

У галузі штучного інтелекту Microsoft в основному працювала з OpenAI, інвестувавши в каліфорнійський стартап близько $13 млрд. Ці відносини зараз перебувають під пильною увагою регулюючих органів ЄС та Великої Британії.

Інші великі технологічні конкуренти, такі як Google і Amazon, також вкладають значні кошти у створення генеративного штучного інтелекту – програмного забезпечення, яке може створювати текст, зображення та код за лічені секунди.

Mistral, яка створює великі мовні моделі (технологію, що лежить в основі продуктів генеративного штучного інтелекту), у грудні отримала оцінку €2 млрд в рамках раунду фінансування на суму близько €400 млн, пише FT.

Крім партнерства з Mistral, Microsoft оголосила за останні два тижні про інвестиції в нові центри обробки даних штучного інтелекту в Німеччині та Іспанії на суму $5,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні