Категорія
Новини
Дата

Renault поновлює виробництво на московському заводі на тлі війни в Україні

Французький автогігант Renault відновив виробництво автомобілів на своєму заводу в Москві. За даними The Guardian, рішення підтримав уряд Франції. Проте ситуація з постачанням комплектуючих на підприємство є «нестабільною», повідомляє пресслужба французького бренду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Московський завод Renault відновив виробництво 21 березня, повідомила компанія.
  • Ситуація з постачанням комплектуючих нестабільна і змінюється, тому компанія вважає за краще не давати прогнозів, сказано у повідомленні.
  • Рішення Renault про відновлення виробництва на тлі війни в Україні підтримав уряд Франції, який являється його головним акціонером, пише The Guardian.

Контекст

Після вторгнення РФ в Україну з російського ринку пішли провідні автовиробники та виробники запчастин.

25 лютого Renault призупинила заводи зі збору автомобілів у Росії. Причиною компанія назвала брак деталей через логістичну кризу.

Renault має три заводи у Росії, а частка російського ринку складає 8% у загальній виручці компанії. Компанія збирає у Росії кросовери Duster, Arkana и Kaptur, а також позашляховик Nissan Terrano, потім продає їх на місцевому ринку.

Renault також має частку у 2/3 в російському АвтоВАЗі. 16 березня АвтоВАЗ переніс корпоративну відпустку з літа на період з 4 квітня до 24 квітня через кризу постачання електронних компонентів. У 2021 році АвтоВАЗ продав 350 000 авто, заробивши Renault 12% виручки (€186 млн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні