Категорія
Новини
Дата

Revolut у 2023-му досяг рекордного прибутку і подвоїв доходи до понад $2 млрд

1 хв читання

Британський фінтех-проєкт Revolut в 2023 році отримав прибуток до оподаткування в розмірі £438 млн ($553,2 млн) проти збитку у £25 млн роком раніше, пише Financial Times. Водночас дохід компанії майже подвоївся до £1,8 млрд ($2,3 млрд).

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Revolut повідомила про рекордний прибуток минулого року, оскільки фінтех-компанія отримала вигоду з більш високих процентних ставок і агресивного плану розширення.
  • Минулого року група залучила 12 млн клієнтів, довівши їх загальну кількість до понад 45 млн. Тим часом її процентний дохід зріс більш ніж у пʼять разів до £500 млн ($631,5 млн) за цей період.
  • «Наша диверсифікована бізнес-модель продовжує демонструвати стійкість, зі стійким зростанням у різних бізнес-підрозділах, – сказав генеральний директор Микола Сторонський. – Це зростання було зумовлене впровадженням нових продуктів та додаванням мільйонів нових клієнтів».
  • Компанія, що підтримується SoftBank, досі не отримала банківську ліцензію у Великій Британії, хоча минуло більше трьох років з моменту подання заявки регулюючим органам. Група, що має європейську банківську ліцензію від влади Литви та пропонує особисті кредити у Франції, Німеччині та Іспанії, збільшила свій кредитний портфель до £528 млн ($666,9 млн).
  • Витрати на рекламу та маркетинг зросли більш ніж на 80% до £241 млн ($304 млн) минулого року. 

Контекст

Revolut став однією з найдорожчих фінтех-компаній у світі та найдорожчим британським технологічним стартапом на тлі бурхливої глобальної експансії. Чотири роки тому він залучив £800 млн за рекордної оцінки в $33 млрд. 

Фінтех-стартап подав заявку на банківську ліцензію в січні 2021 року. До цього Revolut отримав європейську банківську ліцензію від Банку Литви. Створені приблизно в один час зі стартапом Миколи Сторонського та Влада Яценка, необанки Starling та Monzo отримали банківську ліцензію у Великій Британії у перші роки існування, коли ще не мали мільйонів клієнтів. Більший за них Revolut досі працює на ліцензії електронних грошей.

Незважаючи на тривалу невизначеність щодо ліцензії у Великій Британії, фінтех наразі націлений на оцінку більш ніж у $40 млрд при продажі акцій. Це затьмарить оцінку $33 млрд, яку Revolut досяг в ході збору коштів у 2021 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд