Категорія
Новини
Дата

Британський акціонер Revolut підвищив оцінку фінтех-компанії на 45%

Британський акціонер фінтех-компанії Revolut, інвесткомпанія Schroders, підвищила оцінку своєї частки у фінтех-стартапі на 45%. Ця зміна означає, що Revolut коштує $25,7 млрд, пише Bloomberg із посиланням на річний звіт компанії. 

Ключові факти

  • Дані, оприлюднені 15 квітня, свідчать, що на 31 грудня 2023 року оцінка частки Schroders Capital Global Innovation Trust у Revolut склала 7,88 млн фунтів стерлінгів проти 5,44 млн фунтів стерлінгів роком раніше.
  • Отже, загальна оцінка Revolut підвищилася приблизно до $25,7 млрд порівняно із $17,7 млрд минулого року. Водночас це все ще нижче оцінки в $33 млрд, якої Revolut досяг під час раунду фінансування у 2021 році на піку фінтех-буму. 
  • Schroders у звіті наголосила, що Revolut досяг «значного прогресу» за останній рік, і зазначила про зусилля компанії щодо амбітного міжнародного розширення.

Контекст

Revolut став однією з найдорожчих фінтех-компаній у світі та найдорожчим британським технологічним стартапом на тлі бурхливої глобальної експансії. Три роки тому він залучив £800 млн за рекордної оцінки в $33 млрд. 

Фінтех-стартап подав заявку на банківську ліцензію в січні 2021 року. До цього Revolut отримав європейську банківську ліцензію від Банку Литви. Створені приблизно в один час зі стартапом Миколи Сторонського та Влада Яценка, необанки Starling та Monzo отримали банківську ліцензію у Великій Британії у перші роки існування, коли ще не мали мільйонів клієнтів. Більший за них Revolut досі працює на ліцензії електронних грошей.

У травні 2023 року стало відомо, що фіндиректор Revolut Мікко Саловаара залишає посаду на тлі дворічних намагань фінтех-стартапу отримати банківську ліцензію у Великій Британії. Джеймс Редфорд, виконавчий директор Revolut NewCo UK, відділу, який займався питанням банківської ліцензії у Великій Британії, пішов із компанії у березні цього року. 

Раніше Банк Англії повідомив, що планує відхилити заявку Revolut на банківську ліцензію Великої Британії.

У грудні 2023-го Revolut опублікував свої відкладені звіти за 2022 рік, заявивши, що дохід перевищив $1 млрд, а база нових клієнтів зростає приблизно на 1 млн щомісяця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні