Категорія
Новини
Дата

Росії знадобиться 5 років на відновлення запасів крилатих ракет – Резніков

1 хв читання

Росія у війні проти України вже використала 60% своїх сучасних балістичних ракет. На відновлення запасів знадобиться 5 років, сказав міністр оборони Олексій Резніков на 17-й щорічній конференції YES, яку організовує Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська Європейська Стратегія (YES).

Ключові факти 

  • Росіяни використали 60% своїх крилатих ракет, таких як «Калібр», «Іскандер» та інші, зазначив Рєзніков. За його словами, вони мусять залишити стратегічний запас на випадок нападу на РФ, за стандартами – 25%. 
  • «У них залишається 18% ракет, які вони ще можуть використовувати. А для того, щоб відновити той статус, який був на початку вторгнення, російській індустрії потрібно 5 років», – наголосив Резніков.
  • За його словами, водночас Росії потрібні чипи, електроніка та інші складові, які країна отримує від цивілізованого світу. «Тому санкції повинні працювати і надалі, щоб не дати Росії відновитися швидко. Тому що вони прийдуть знову з війною», – заявив міністр оборони України.

Контекст

Росія зіткнулася з дефіцитом високотехнологічних виробів через санкції, впроваджені за її вторгнення в Україну, пише видання Politico. Зокрема, не вистачає чипів, необхідних для великої кількості обладнання й зброї. 

Витративши набагато більше вогневої потужності, ніж очікувалось, РФ все більше покладається на застарілу техніку радянських часів, йдеться у матеріалі. 

З 25 предметів, які шукає РФ, майже всі були вироблені американськими компаніями Marvell, Intel, Holt, ISSI, Microchip, Micron, Broadcom та Texas Instruments. Також у списку мікросхеми японської компанії Renesans, яка придбала американську IDT, німецька Infenion, яка придбала американську Cypress мікросхеми американської фірми Vicor і роз’єми американської фірми AirBorn.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні