Категорія
Новини
Дата

Росії знадобиться 5 років на відновлення запасів крилатих ракет – Резніков

Росія у війні проти України вже використала 60% своїх сучасних балістичних ракет. На відновлення запасів знадобиться 5 років, сказав міністр оборони Олексій Резніков на 17-й щорічній конференції YES, яку організовує Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська Європейська Стратегія (YES).

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • Росіяни використали 60% своїх крилатих ракет, таких як «Калібр», «Іскандер» та інші, зазначив Рєзніков. За його словами, вони мусять залишити стратегічний запас на випадок нападу на РФ, за стандартами – 25%. 
  • «У них залишається 18% ракет, які вони ще можуть використовувати. А для того, щоб відновити той статус, який був на початку вторгнення, російській індустрії потрібно 5 років», – наголосив Резніков.
  • За його словами, водночас Росії потрібні чипи, електроніка та інші складові, які країна отримує від цивілізованого світу. «Тому санкції повинні працювати і надалі, щоб не дати Росії відновитися швидко. Тому що вони прийдуть знову з війною», – заявив міністр оборони України.

Контекст

Росія зіткнулася з дефіцитом високотехнологічних виробів через санкції, впроваджені за її вторгнення в Україну, пише видання Politico. Зокрема, не вистачає чипів, необхідних для великої кількості обладнання й зброї. 

Витративши набагато більше вогневої потужності, ніж очікувалось, РФ все більше покладається на застарілу техніку радянських часів, йдеться у матеріалі. 

З 25 предметів, які шукає РФ, майже всі були вироблені американськими компаніями Marvell, Intel, Holt, ISSI, Microchip, Micron, Broadcom та Texas Instruments. Також у списку мікросхеми японської компанії Renesans, яка придбала американську IDT, німецька Infenion, яка придбала американську Cypress мікросхеми американської фірми Vicor і роз’єми американської фірми AirBorn.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні