Категорія
Новини
Дата

Росія атакує цивільну інфраструктуру України через невдачі на полі бою – британська розвідка

1 хв читання

З 10 жовтня Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі РФ у бою з серпня, йдеться в зведенні британської розвідки.

Ключові факти

  • Спецслужби Великої Британії вважають, що, цілком імовірно, основною метою останніх масованих атак є завдання широкомасштабної шкоди енергорозподільчій мережі України.
  • Росія завдає ударів за допомогою крилатих ракет, ракет «земля–земля» та наданими Іраном дронами Shahed-136.
  • «Оскільки Росія зазнала невдач на полі бою з серпня, вона, найімовірніше, отримала більшу готовність завдавати ударів по цивільній інфраструктурі на додаток до українських військових цілей», – кажуть у розвідці Великої Британії.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА, окупанти застосували 84 крилаті ракети і 24 безпілотні літальні апарати, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн.

У понеділок, 10 жовтня, через російські ракетні обстріли було знеструмлено 3900 населених пунктів: міст, сіл, містечок. 

17 жовтня окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Про це повідомив Шмигаль. Він додав, що сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок цієї атаки.

Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, повідомляє Офіс президента. Через ранкові обстріли 585 українських населених пунктів досі залишаються без електроенергії, зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

У вівторок вранці окупанти завдали ударів по об‘єкту енергетичної інфраструктури у Дніпрі. У зв‘язку з обстрілами міста в деяких районах міста може бути відсутнє електро- та водопостачання. Також, за попередньою інформацією, є два влучення в об‘єкт енергозабезпечення в Житомирі, повідомляє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко. У місті немає світла та води. Лікарні – на резервному живленні.

Зранку в Києві знову прогриміли вибухи. За інформацією мера столиці Віталія Кличка, йдеться про обстріл об‘єкту критичної інфраструктури в Деснянському районі. Внаслідок обстрілу відбулось аварійне відключення електропостачання на лівому березі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні