Категорія
Новини
Дата

Росія готує провокації для дискредитації України і передала ХАМАС трофейну західну зброю – ГУР

Російське ГРУ передало бойовикам ХАМАС захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС, і хоче таким чином звинуватити українських військових у продажу західної зброї для терористів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Ключові факти

  • Таким чином Росія використовує напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України.
  • Згідно з планом РФ, наступним кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі.
  • «У межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки «викривальних публікацій» та «розслідувань» у західних ЗМІ», – стверджують у ГУР.
  • За даними української розвідки, російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви.
  • «Чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій державі з боку західних партнерів», – сказано у повідомленні. 

Контекст

Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора.

Премʼєр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що країна «входить у тривалу та важку війну» проти бойовиків ХАМАС.

У неділю уряд Ізраїлю повідомив про загибель понад 600 громадян після ракетного обстрілу та вторгнення бойовиків ХАМАС на територію країни. До лікарень доставлено 2156 поранених, 338 з них госпіталізовано у тяжкому стані, уточнювало тамтешнє МОЗ. Ще понад 100 ізраїльтян, за даними влади, перебувають у полоні у секторі Гази. 

На третій день війни ізраїльські військові борються з озброєними бойовиками ХАМАС у південних містах і захищають кордон з сектором Гази.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні