Наслідки пошкоджень готелю в центрі Києва. Фото: Віталій Юрасов
Категорія
Новини
Дата

Росія завдала 11-й масований ракетний удар по Україні. Є загиблі й руйнування цивільних обʼєктів

Наслідки пошкоджень готелю в центрі Києва. Фото: Віталій Юрасов

У суботу, 31 грудня, Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по українських містах. Відомо про руйнування та загиблих у Києві. У кількох областях та столиці обмежено електропостачання. Ворог атакував не лише критичну інфраструктуру, але й житлові будинки, готелі та школи. За попередніми даними, РФ запустила понад 20 крилатих ракет, 12 з яких збили сили ППО.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • У Києві один із вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці. Також вибухи сталися в Печерському районі та Голосіївському, є руйнування. Рятувальники й медики слідують на місця.
  • За інформацією заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, у столиці пошкодження зазнав готельний об‘єкт. У КМВА уточнили, що йдеться про готель поблизу станції метро «Палац «Україна».
Росія завдала 11-й масований ракетний удар по Україні. Є загиблі й руйнування цивільних обʼєктів /Фото 1

Фото: Кирило Тимошенко

  • У Соломʼянському районі уламки ракети потрапили в приватний будинок.
  • ДТЕК запровадив екстрені відключення світла у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях. «Це превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі», – кажуть у компанії.
  • У Запоріжжі внаслідок ворожого удару пошкоджено житлові будинки, інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.
  • Також окупанти атакували Хмельницький. Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомляє про прильоти ракет в області, поранено щонайменше 4 людей.
  • На Житомирщині працює протиповітряна оборона, повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.
  • У Солом’янському районі Києві, за попередньою інформацією, одна людина загинула, кілька постраждалих. Зокрема, загинув літній чоловік, семеро постраждалих у двох місцях вибухів у Солом’янському районі. Одна людина — в украй важкому стані, інформує Кличко.
  • В Одеській та Миколаївській областях повідомляють про запроваджене обмеження електропостачання у звʼязку із загрозою ворожого удару, повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко, а також проінформував начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. 
  • Окупанти обстріляли Миколаїв, є шестеро поранених, додав Віталій Кім, за його словами, під прицілом опинились не тільки обʼєкти критичної інфраструктури. «У багатьох містах просто в житлові сектори, готелі, гаражі, просто дороги», – написав він.
  • Столичний Палац «Україна» пошкоджено після останньої ракетної атаки, там вилетіли шибки, фото оприлюднив Кирило Тимошенко.
Росія завдала 11-й масований ракетний удар по Україні. Є загиблі й руйнування цивільних обʼєктів /Фото 2

Фото: Кирило Тимошенко

Росія завдала 11-й масований ракетний удар по Україні. Є загиблі й руйнування цивільних обʼєктів /Фото 3

Фото: Кирило Тимошенко

Росія завдала 11-й масований ракетний удар по Україні. Є загиблі й руйнування цивільних обʼєктів /Фото 4

Фото: Кирило Тимошенко

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Під час атаки на Київ у Печерському районі поранено журналіста з Японії, його госпіталізували. До медзакладів столиці госпіталізували вже 11 постраждалих внаслідок російської атаки.
  • За інформацією очільника Київської ОВА Олексія Кулеби, є загроза повторних ракетних обстрілів та ударів дронами. Тож українців закликають лишатися в укриттях до завершення повітряної тривоги.
  • За оновленими даними Київської МВА, в результаті ракетної атаки у Соломʼянському районі пошкоджено приватний будинок та проїжджу частину. В Печерському – поблизу станції метро «Палац «Україна» – влучання в готель та житловий будинок. Також є руйнування в Голосіївському районі, там влучання в господарчу споруду та автівку. У Святошинському районі уламки ракети впали на стадіон «Темп», значних пошкоджень немає.
  • Поблизу Києва знищено сім повітряних цілей, повідомили в КМВА. Наразі відомо про одного загиблого та 16 постраждалих.
  • Внаслідок падіння уламків у Голосіївському районі пошкоджено господарську споруду та автомобіль, у Соломʼянському – пошкоджено приватний житловий будинок, готель «АДЛЕР», у Печерському – руйнування готелю «Алфавіто», зруйновано п’ять поверхів, незначні пошкодження прилеглих будівель. Водночас у Дніпровському районі на вулиці виявлено уламки ракети.
  • У районі повітряного простору Києва працюють розвідувальні БПЛА ворога, працює ППО, кажуть у КМВА.
  • Внаслідок російської атаки на цивільні об’єкти столиці одна людина загинула, 20 – постраждали, повідомив мер Кличко. Госпіталізували 14 постраждалих, шістьом медики надали допомогу на місці.
  • Кирило Тимошенко опублікував відео наслідків руйнувань у Протасовому Яру в Києві.
  • З 16:00 із західних областей почалися скасування повітряної тривоги в Україні.
  • За попередньою інформацією, РФ здійснила пуски понад 20 крилатих ракет повітряного базування із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. За його словами, силами і засобами ППО знищено 12 крилатих ракет: шість у Київській, пʼять у Житомирській та одну в Хмельницькій області.
  • У Запорізькій області через ворожий удар поранено чотири людини. Серед них 14-річна дівчинка. Зруйновано два приватних будинки, пошкоджено вісім, повідомили в Офісі президента.
  • Влада Києва повідомила, що пошкодження різних ступенів зазнали будівлі двох шкіл в Солом‘янському районі столиці, одна – в Печерському. Та один дитсадок у Солом’янському районі.
  • Система життєзабезпечення столиці працює в штатному режимі, заявив мер Кличко. «Вода та тепло в киян є. Без електроенергії наразі 30% споживачів. Через аварійні відключення», – додав він.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні