Росія скоротила морські постачання нафти до тримісячного мінімуму напередодні зустрічі ОПЕК+ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Росія скоротила морські постачання нафти до тримісячного мінімуму напередодні зустрічі ОПЕК+

Getty Images

З російських портів було відправлено приблизно 2,7 млн барелів сирої нафти на день за тиждень до 19 листопада, тож постачання впали на 580 000 барелів на день, пише Bloomberg. Це стало найбільшим тижневим падінням більш як за чотири місяці.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Група виробників нафти ОПЕК+, очолювана спільно Росією та Саудівською Аравією, зустрінеться у Відні 26 листопада, щоб обговорити, як реагувати на погіршення перспектив ринку нафти, а також встановити цільові показники видобутку на першу половину 2024 року.
  • Морські постачання нафти з Росії за чотири тижні, що закінчилися 19 листопада, зменшились до 3,23 млн барелів на день. Поставки впали до восьмитижневого мінімуму і були приблизно на 360 000 барелів на день нижче за середній показник, що спостерігався під час різкого зростання обсягів у період з квітня по червень.
  • Обсяги переробки нафти в Росії підскочили за тиждень до 15 листопада до найвищого рівня майже за три місяці, оскільки НПЗ повернули більшу частину своїх потужностей після сезонного технічного обслуговування.
  • Щотижневі доходи Кремля від експортного мита на нафту впали до найнижчого рівня за два місяці, причому падіння обсягів частково компенсувалося підвищенням мита у листопаді.

Контекст

Росія майже повністю оминає встановлений ціновий ліміт на продаж нафти у $60 за барель, що змушує країни «Великої сімки» шукати шляхи посилення однієї зі своїх ключових економічних санкцій проти Москви.

Занепокоєння західних чиновників підкріплюється офіційною російською статистикою продажу нафти у жовтні, яка, за словами Москви, показує, що середня отримана ціна перевищила $80 за барель. Стрибок російських цін завдав удару по спробах G7 обмежити потік коштів, що надходять до Кремля для фінансування повномасштабного вторгнення в Україну.

Міністерство фінансів США нещодавно запросило інформацію у 30 компаній з управління суднами про 98 суден, які воно підозрює у порушенні ліміту, повідомило джерело.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні