Наслідки ракетного удару Росії по житловому будинку в Умані /голова МВС Ігор Клименко
Категорія
Новини
Дата

Росія вчергове атакувала Україну ракетами. Є влучання і загиблі в Дніпрі, Умані, на Київщині

2 хв читання

Наслідки ракетного удару Росії по житловому будинку в Умані Фото голова МВС Ігор Клименко

Російські війська завдали масованого удару по Україні. Відомо про влучання в Дніпрі, Умані, Українці на Київщині. Внаслідок чергової атаки є загиблі та значні руйнування цивільних обʼєктів. 

Ключові факти

  • Після обстрілу в місті Дніпрі загинули молода жінка і трирічна дитина, повідомив міський голова Борис Філатов у Telegram.
  • Також у Дніпрі ворожа ракета зруйнувала будівлю приватного підприємства. Там виникла пожежа, яку вже загасили, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.
  • В Умані на Черкащині ракета влучила в житловий будинок. Загинули три людини, вісім – травмовані, повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець у Telegram. «Цього ранку окупанти атакували Черкащину. Маємо два влучання крилатих ракет в Умані: у житловий будинок і складські будівлі», – написав він.
  • Голова Офісу президента Андрій Єрмак та Нацполіція опублікували відео з місця події в Умані.
  • В місті Українці на Київщині внаслідок попадання уламків збитої ракети в житловий будинок травмовано двоє людей, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Уламки снаряду пошкодили квартири на 5 та 6 поверхах. Пожежу вдалося локалізувати о 05:30. Постраждала дитина, дівчинку доставили в «Охматдит». Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов показав фото наслідків влучання уламків в Українці.
  • Також після паузи тривалістю 51 день, ворог завдав чергового ракетного удару по Києву. За попередньою інформацією КМВА, в районі повітряного простору Києва було знищено 11 крилатих ракет. Окрім ракет, було збито ще два БПЛА. 
  • Попередньо внаслідок падіння уламків в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожне покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано, – повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.
  • Українські захисники знищили 21 із 23 крилатих ракет типів Х-101 та Х-555, а також два дрони, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram. За його словами, близько 4-ї години ранку російські окупанти атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 із району Каспійського моря. Залужний зазначив, що цілі знищено в зонах відповідальності повітряних командувань «Центр», «Схід» і «Південь».
  • Оновлено о 8:49. Голова МВС Клименко уточнив, що в Умані четверо загиблих. За його словами, трьох людей дістали з-під завалів. Ще одна людина померла в лікарні. 17 потерпілих наразі отримують медичну допомогу. Також врятовано трьох дітей.
  • О 9:00 Табурець повідомив, що кількість жертв зросла до шести. Ще девʼятеро людей перебувають у лікарні.
Росія вчергове атакувала Україну ракетами. Є влучання і загиблі в Дніпрі, Умані, на Київщині /Фото 1

Наслідки влучання російської ракети в житловий будинов в Умані. Фото: пресслужба МВС

  • Російський терор має отримати справедливу відповідь від України та світу. І отримає, заявив у пʼятницю президент України Володимир Зеленський. «Кожна така атака, кожне зло проти нашої країни і людей наближає державу-терориста лише до провалу й покарання, а не навпаки, як вони думають», — йдеться у взаяві президента.
  • Співробітники ДСНС продовжують ліквідацію потрапляння уламків ракети в квартиру десятиповерхового житлового будинку в місті Українка на Київщині.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні