Росія випустила по Україні 55 ракет, 47 з них збила ППО – Залужний /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Росія випустила по Україні 55 ракет, 47 з них збила ППО – Залужний

з особистого архіву

26 січня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по території України. Противник випустив 55 ракет повітряного та морського базування, протиповітряною обороною було знищено 47 крилатих ракет, повідомив головнокомандувач Валерій Залужний.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, Росія здійснила 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.
  • Сили і засоби протиповітряної оборони ЗСУ знищили 47 крилатих ракет, 20 з них у районі столиці. Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.  
  • «Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати!» – написав Залужний.

Контекст

Вранці 26 січня після невдалої нічної спроби завдати удару дронами-камікадзе Росія розпочала чергову масовану ракетну атаку на Україну. Відомо про влучання ракет у Києві, Вінницькій та Одеській областях.

Внаслідок влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі наразі відомо про одного загиблого і двох поранених. Потерпілих госпіталізовано, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За інформацією Повітряних сил, в бік України близько шість російських літаків випустили щонайменше 30 ракет. За словами речника командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, ворог завдає атак крилатими ракетами, є інформація про застосування і інших типів ракет. «Наразі маємо інформацію про те, що з Мурманської області був виліт близько шести літаків Ту-95 МС. Щонайменше 30 ракет було запущено в бік України», – сказав Ігнат під час брифінгу в Military Media Center.

Після ранкової атаки на Київщині зафіксовано влучання в енергетичний обʼєкт, є пошкодження обʼєктів цивільної інфраструктури, приватних та багатоповерхових будинків, автомобілів цивільних осіб, повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

В Міністерстві енергетики підтвердили влучання в обʼєкти енергетичної інфраструктури. Кажуть, що РФ намагається «спричинити системний збій в енергосистемі України». «Завдяки відмінній роботі ППО збито велику кількість ракет. На жаль, є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури. Запроваджено аварійні відключення. Найскладніша ситуація наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях», – написав міністр енергетики Герман Галущенко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні