Росія випустила по Україні близько 100 ракет – Повітряні сили /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Росія випустила по Україні близько 100 ракет – Повітряні сили

Shutterstock

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети), повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає УП.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «ППО працює. Є збиття. По всій території України уже випущено 80 ракет і летить ще приблизно 20. Тобто вже близько 100 ракет випущено по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня, коли було 84 ракети», – сказав він.
  • Ігнат зазначив, що Росія завдає масованого ракетного удару, головна ціль якого – об’єкти критичної інфраструктури. «Але, на жаль, ракети влучають і по житлових будинках», – додав він.
  • За його даними, росіяни запускали по Україні ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту- 95 і Ту-160. Основну масу ракет було випущено саме зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію та Ростовської області.
  • Решта ракет – це були ракети типу «Калібр» з акваторії Чорного моря.

Контекст

Ввечері 15 листопада Росія завдала масованого удару по Україні, обстрілюють об’єкти енергетичної інфраструктури України. За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, ситуація критична. 

Ворог уразив обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині. У Львові є проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів.

За інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, є влучання в обʼєкт критичної інфраструктури, через пошкодження обʼєкта є проблеми з енергопостачанням. Зупинено наземний електротранспорт, метро.

Мер Рівного Олександр Третяк повідомляє про удар окупантів по обʼєкту критичної інфраструктури, деякі частини міста без світла, можливі перебої у роботі мобільного зв’язку.

У частині міста Хмельницького відсутнє електропостачання, ворог завдав двох ракетних ударів по енергетичній структурі Житомирщини. Поки що обласний центр залишається без електроенергії повністю.

Голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін зазначив, що ворог влучив в об’єкт інфраструктури у Кременчуцькому районі, на Вінниччині також є влучання в об’єкт критичної інфрастуктури.

Ворожі ракетні удари не оминули й Кіровоградщину, там зафіксовано два влучання. Вражено обʼєкти енергетичної інфраструктури в Кропивницькому районі.

В Офісі президента повідомили, що найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. В Києві ситуація вкрай важка, запроваджуються спеціальні графіки аварійних відключень. В «Укренерго» змушені розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні