Категорія
Новини
Дата

Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет і дронів за п’ять днів – Зеленський

За п’ять останніх діб Росія випустила по Україні щонайменше 500 ракет і дронів, повідомив президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єрміністром Великої Британії Ріші Сунаком. Глава держави розповів про продовження російського повітряного терору проти українських міст.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сторони обговорили продовження оборонної співпраці з акцентом на подальшому посиленні ППО та далекобійних спроможностей ЗСУ.
  • Зеленський наголосив на суттєвому внеску Великої Британії в міцність української ППО, зокрема радарами, передовими протидроновими системами і ракетами.
  • Також Сунак і Зеленський обговорили роботу над двосторонньою угодою про безпекові гарантії для України в межах вільнюської декларації країн «Великої сімки».
  • Президент разом із британським премʼєром скоординували позиції щодо Української формули миру напередодні четвертої зустрічі радників у Давосі та обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Контекст

Основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. За даними мера Києва Віталія Кличка, у столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Росія вкотре атакувала об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Вночі й зранку силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі.

Згідно із розрахунками Forbes, РФ витратила на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня близько $620 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні