ДТЕК повністю відновила електропостачання у столиці після ракетної атаки РФ /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

ДТЕК повністю відновила електропостачання у столиці після ракетної атаки РФ

Shutterstock

Київ повністю зі світлом після масштабної атаки Росії, повідомляє пресслужба ДТЕК. За даними Міненерго, на Київщині через обстріли було знеструмлено високовольтні лінії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Станом на 16:20 енергетики повернули електропостачання у Святошинський, Шевченківський, Подільський, Оболонський райони Києва.
  • Вдалося заживити близько 260 000 родин, які залишилися без електропостачання через ранкові обстріли РФ.

Контекст

Основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. За даними мера Києва Віталія Кличка, у столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Вночі й зранку силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі.

Згідно із розрахунками Forbes, РФ витратила на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня близько $620 млн.

Унаслідок російської атаки вранці 2 січня було пошкоджено мережі «Укренерго» та обленерго в Києві та області, що призвело до знеструмлення понад 250 000 споживачів, повідомила НЕК «Укренерго». Без світла залишилася частина споживачів ДТЕК. За даними Міненерго, на Київщині через обстріли було знеструмлено високовольтні лінії. 

Раніше сьогодні гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив, що для відновлення пошкоджених російськими обстрілами мереж у Києві та області потрібен деякий час, але графіків відключення не буде.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні