Категорія
Новини
Дата

Путін підписав укази про визнання псевдореспублік ОРДЛО. Про що він годину говорив перед оголошенням рішення

Президент РФ Володимир Путін визнав незалежність псевдореспублік ОРДЛО. Про підписання відповідних указів він повідомив у записаному відеозверненні до росіян, докумнти підписав у Кремлі в присутності ватажків терористів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Своє звернення Путін почав з історичного екскурсу, назвавши сучасну Україну «іменем Володимира Ілліча Леніна». Він вважає, що Україна була «цілком і повністю створена комуністичною Росією».
  • Путін вважає, що Майдан «не наблизив Україну» до демократичних цінностей, він звинуватив «українських радикалів в погромах та вбивствах». «Після перевороту радикали знущалися з незгодних із ними політичних громадських діячів, організували терор, пройшла серія безкарних вбивств», – каже президент країни-агресора.
  • Майдан зіштовхнув Україну у «прірву громадянської війни», країна розколота та переживає різку економічну кризу, заявив Путін. За його словами, «у 2019 році 15% всього населення країни були змушені виїхати за кордон у пошуках роботи».
  • Путін каже, що українська влада «готує розправу над православною церквою Московського патріархату».
  • «США та НАТО розпочали безсоромне освоєння території України», – заявляє Путін. За його словами, лише минулого року у навчаннях НАТО в Україні взяли участь 23 000 військових: «це прикриття для створення угруповання НАТО на території України».
  • «Нас щоразу намагаються переконати у тому, що НАТО – це оборонний союз, який не несе Росії жодних загроз, але ми знаємо ціну цим заявам», – каже Путін.
  • «Вступ України до НАТО та розміщення на цій території озброєнь – питання вирішене. А Росія в документах НАТО вказана головним противником», – сказав президент країни-агресора.
  • «Ми були готові йти на переговори, але якщо вони будуть розглядатися в комплексі. Зафіксували три наші головні вимоги: відмову від розширення НАТО на схід, відмову від розміщення ударних озброєнь на кордонах Росії та повернення інфраструктури НАТО до 1997 року. І ці наші важливі пункти були проігноровані», – сказав Путін.
  • Після завершення відеозвернення, яке було записане заздалегідь, трансляція перенеслася у Кремль, де Путін у присутності ватажків терористів підписав укази про «визнання незалежності» окупованих територій. 

Контекст

Раніше сьогодні Рада безпеки РФ підтримала визнання маріонеткових «республік». Засідання відбулося під головуванням президента РФ. Всі члени Радбезу висловилися за визнання так званих «ДНР/ЛНР».

15 лютого з офіційною пропозицією визнати незалежність так званих «ДНР» та «ЛНР» до Путіна звернулася Держдума.

Ватажки «ДНР» та «ЛНР» 21 лютого звернулися до Путіна з проханням визнати незалежність маріонеткових «республік». Вони пояснювали це необхідністю «захистити мирних жителів».

Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень, заявляло МЗС України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні