Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Хмельниччину, пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури

1 хв читання

У ніч на 30 травня Росія завдала ракетної атаки по Хмельницькій області, у результаті було пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури, повідомляє «Укренерго». Знеструмлювались понад 10 000 споживачів. 

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко.

Ключові факти

  • Станом на ранок знеструмленими внаслідок обстрілу залишаються близько 500 споживачів, тривають аварійно-відновлювальні роботи.
  • Також у Хмельницькій області на ранок через негоду знеструмлено 4 134 споживачі, тривають ремонтні роботи.
  • Загалом за даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 30 травня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по військових об’єктах та критичній інфраструктурі України із застосуванням 8-ми зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині, 11 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС та 32 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» 
  • В результаті протиповітряного бою було збито 7 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 32 ударних БпЛА «Shahed-131/136» у межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей.

Контекст

З 22 березня по 8 травня РФ п’ять разів цілеспрямовано атакувала всі великі теплові та гідроелектростанції, тепер вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше.

Внаслідок російської атаки 22 березня на Харківщині була знищена Зміївська ТЕС. У ніч на 11 квітня Росія знищила Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області.

Під час останньої масованої ракетно-дронової атаки на енергетику України в ніч на 8 травня – постраждали обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. Значних пошкоджень було завдано також обʼєктам гідроенергетики – дві ГЕС виведено з експлуатації.

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні