Харків /Getty Images
Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Згаяли рік». Україна виявилась не готовою до обстрілів енергетики. Хороша новина – влада має план, як врятувати Харків від замерзання взимку. Що він передбачає

3 хв читання

Енергосектор Харкова зруйнований майже під нуль Фото Getty Images

Після тижнів обмеження промисловості, масштабні відключення світла вперше з березня 2023-го торкнулись і побутових споживачів. Навіть без нових обстрілів електростанцій, відключення неминучі влітку та взимку. До чого готуватися українцям?

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

«Зима буде невідворотно важкою. Шансів на відновлення знищенної генерації в повному обсязі немає», – каже Юрій Бойко, радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради «Укренерго». Навіть якщо зима буде теплою, електрики не вистачатиме, додає він. 

Дефіцит збережеться протягом наступних двох років, прогнозує директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко. «Проблему з нестачею генерації швидко вирішити не вдасться», – каже він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні