Харків /Getty Images
Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Згаяли рік». Україна виявилась не готовою до обстрілів енергетики. Хороша новина – влада має план, як врятувати Харків від замерзання взимку. Що він передбачає

3 хв читання

Енергосектор Харкова зруйнований майже під нуль Фото Getty Images

Після тижнів обмеження промисловості, масштабні відключення світла вперше з березня 2023-го торкнулись і побутових споживачів. Навіть без нових обстрілів електростанцій, відключення неминучі влітку та взимку. До чого готуватися українцям?

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

«Зима буде невідворотно важкою. Шансів на відновлення знищенної генерації в повному обсязі немає», – каже Юрій Бойко, радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради «Укренерго». Навіть якщо зима буде теплою, електрики не вистачатиме, додає він. 

Дефіцит збережеться протягом наступних двох років, прогнозує директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко. «Проблему з нестачею генерації швидко вирішити не вдасться», – каже він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні