Категорія
Новини
Дата

Росіяни знищили Трипільську ТЕС, «Центренерго» втратило 100% генерації

1 хв читання

Росія цієї ночі атакувала Трипільську ТЕС компанії «Центренерго», що у місті Українка Київської області. У телеграм-каналах користувачі публікують відео масштабної пожежі на станції. Доповнено: ТЕС повністю зруйнована, заявив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота.

Ключові факти

  • У ніч на 11 квітня ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури в Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Зокрема, «Укренерго» та ДТЕК повідомили про пошкодження генерації і підстанцій.
  • Про влучання в Трипільську ТЕС повідомили користувачі в соцмережах. Екснардеп Ігор Мосійчук у своєму телеграм-каналі опублікував відео масштабної пожежі на станції.
  • Мер Українки Олександр Туренко на своїй сторінці у Facebook закликав мешканців міста щільно зачинити вікна, аби не дихати шкідливими продуктами горіння. Він порадив зарядити всі пристрої і запастися водою. 
  • Доповнено. Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота заявив, що після нічної атаки росіян Трипільська ТЕС повністю зруйнована. «Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі», – повідомив голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота в коментарі «Інтерфакс-Україна».
  • За його словами, після влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.
  • «11 квітня – чорний день в історії «Центренерго». Компанією втрачено 100% генерації. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області», – йдеться у заяві компанії.

Контекст

Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт була найбільшим енергогенеруючим обʼєктом на території Київської області.

22 березня 2024 року повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області, а 25 липня 2022 року російські війська окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині.

У ніч на 11 квітня Росія запустила по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів по критичній інфраструктурі, лише частину з них вдалося збити, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину», – зазначив Зеленський. Зокрема, за його словами, російські терористи знову цілилися саме по обʼєктах критичної інфраструктури. «Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО», – наголосив президент.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні