Категорія
Новини
Дата

Росіяни знищили Трипільську ТЕС, «Центренерго» втратило 100% генерації

Росія цієї ночі атакувала Трипільську ТЕС компанії «Центренерго», що у місті Українка Київської області. У телеграм-каналах користувачі публікують відео масштабної пожежі на станції. Доповнено: ТЕС повністю зруйнована, заявив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У ніч на 11 квітня ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури в Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Зокрема, «Укренерго» та ДТЕК повідомили про пошкодження генерації і підстанцій.
  • Про влучання в Трипільську ТЕС повідомили користувачі в соцмережах. Екснардеп Ігор Мосійчук у своєму телеграм-каналі опублікував відео масштабної пожежі на станції.
  • Мер Українки Олександр Туренко на своїй сторінці у Facebook закликав мешканців міста щільно зачинити вікна, аби не дихати шкідливими продуктами горіння. Він порадив зарядити всі пристрої і запастися водою. 
  • Доповнено. Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота заявив, що після нічної атаки росіян Трипільська ТЕС повністю зруйнована. «Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі», – повідомив голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота в коментарі «Інтерфакс-Україна».
  • За його словами, після влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.
  • «11 квітня – чорний день в історії «Центренерго». Компанією втрачено 100% генерації. Трипільська ТЕС – була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області», – йдеться у заяві компанії.

Контекст

Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт була найбільшим енергогенеруючим обʼєктом на території Київської області.

22 березня 2024 року повністю знищили Зміївську ТЕС у Харківській області, а 25 липня 2022 року російські війська окупували Вуглегірську ТЕС на Донеччині.

У ніч на 11 квітня Росія запустила по Україні понад 40 ракет і ще близько 40 ударних дронів по критичній інфраструктурі, лише частину з них вдалося збити, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину», – зазначив Зеленський. Зокрема, за його словами, російські терористи знову цілилися саме по обʼєктах критичної інфраструктури. «Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО», – наголосив президент.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні