Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами-камікадзе, майже всі знищила ППО

Росіяни вночі атакували Україну з півночі ударними безпілотниками Shahed-136, для завдання ударів ворог задіяв 10 БпЛА, дев’ять з них знищили захисники, повідомляє Генеральний штаб.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними командування Повітряних сил ЗСУ, ударними дронами-камікадзе окупанти атакували з північного напрямку – Брянської області РФ, через Сумську та Чернігівську області. Також було зафіксовано близько п’яти інших цілей, імовірно, повітряних куль.
  • Росія вночі із застосуванням ЗРК С-300 здійснила дев’ять ракетних пусків по цивільній інфраструктурі Харкова.
  • Щонайменше шість російських ракет вдарили по Новобаварському району Харкова і влучили по обʼєктах інфраструктури та приватних домоволодіннях, повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.
  • Також вночі ворог вдарив по передмістю Запоріжжя, було ушкоджено обʼєкт інфраструктури, повідомив в.о міського голови Анатолій Куртєв.
  • Обстріли Запоріжжя продовжились і вранці. Російські військові завдали серію ракетних ударів по Запоріжжю та передмістю із застосуванням РСЗВ, повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації. Руйнувань зазнали цивільні споруди: виникла пожежа у приватному будинку, вибуховою хвилею пошкоджено сусідні домівки. Загиблих і травмованих немає, зазначили у Запорізькій ОВА.

Контекст

26 березня британська розвідка повідомила, що з початку цього місяця Росія запустила по цілях в Україні щонайменше 71 «шахед». Атаки відбулися після двотижневої паузи наприкінці лютого 2023 року. Британські розвідники припускають, що РФ, ймовірно, почала отримувати регулярне постачання невеликої кількості БпЛА від Ірану.

У ніч на 28 березня Росія вчергове атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе. Є влучання в Києві та Дніпрі, повідомили представники влади на місцях. За даними Командування Повітряних сил ЗСУ, захисники збили 14 із 15 «шахедів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні