Німеччина передала Україні військову допомогу. Пакет включає 18 танків Leopard 2 і 40 БМП Marder /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Німеччина передала Україні військову допомогу. Пакет включає 18 танків Leopard 2 і 40 БМП Marder

Getty Images

Німецький уряд підтвердив передачу Україні обіцяних 18 танків Leopard 2A6 разом із боєприпасами, йдеться у повідомленні установи. Також від минулого тижня Україна отримала 40 бойових машин піхоти Marder із запасів Бундесвера.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До України надійшли також дві машини для розмінування Wisent та дві броньовані ремонтно-евакуаційні машини.
  • Окрім цього, Німеччина передала комерційні автомобілі Zetros і аптечки.
  • Зазначається, що Німеччина ще перебуває у процесі передачі: трьох ЗРК IRIS-T SLM та боєприпасів до них, ЗРК Patriot зі снарядами, 16 самохідних гаубиць Zuzana 2, трьох зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, 114 дронів та іншої військової допомоги.

Контекст

20 січня союзники домовилися передати Україні озброєння за підсумками восьмої зустрічі контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн», а також підтвердили готовність до подальших дій, заявив міністр оборони США Ллойд Остін. На той момент Німеччина не прийняла рішення про передачу Україні танків Leopard

Згодом уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, які хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. Європейські союзники обговорювали спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин. 

24 лютого премʼєр-міністр Денис Шмигаль показав світлини з першими танками Leopard 2, які Україні передала Польща. 

27 лютого РАР із посиланням на міністра канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхала Дворчика повідомило, що Польща має намір передати Україні ще 10 Leopard 2 та 60 модернізованих танків Т-72 і PT-91 Twardy упродовж кількох тижнів.

Коаліція країн, які передають Україні танки Leopard, продовжує розширюватися, наразі девʼять країн зобовʼязалися поставити понад 150 таких танків, повідомив голова Пентагону Ллойд Остін під час десятої зустрічі у форматі «Рамштайн».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні