Категорія
Новини
Дата

Росія вчергове атакувала Україну дронами-камікадзе. Головне

У ніч на 28 березня Росія вчергове атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе. Є влучання в Києві та Дніпрі, повідомили представники влади на місцях. За даними Командування Повітряних сил ЗСУ, захисники збили 14 з 15 «шахедів».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Повітряну тривогу в кількох областях і Києві було оголошено пізно ввечері 27 березня. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на Київщині працює ППО і знищено кілька дронів Shahed.
  • У Києві пролунало мінімум шість вибухів. Мер Віталій Кличко підтвердив вибухи в Оболонському та Святошинському районах. 
  • Пізніше Кличко повідомив про пожежу у приміщенні магазину. А згодом уточнив, що пожежно-рятувальні служби працюють на місці пожежі після вибуху і загоряння будівлі в Святошинському районі столиці. За даними мера, пожежу локалізували близько години ночі, потерпілих не виявили.
  • За даними ДСНС, внаслідок ворожої атаки зруйнована триповерхова адмінбудівля площею 200 кв. м. Також виникла пожежа у двох осередках загальною площею 70 кв. м, яку вогнеборці ліквідували.
Росія вчергове атакувала Україну дронами-камікадзе. Головне /Фото 1
  • Під час нічної атаки один із ворожих безпілотників поцілив у приватне підприємство у Дніпрі, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Там сталася сильна пожежа. Вогонь охопив 4000 кв. м, займання гасили кілька годин, додав він. Два інші дрони росіян збили над Дніпропетровською областю.
  • Українські захисники знищили 14 дронів із 15 запущених росіянами, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ. «Вночі для завдання авіаударів противник задіяв 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136». 14 з них знищено нашими захисниками», – повідомив Генштаб.
Росія вчергове атакувала Україну дронами-камікадзе. Головне /Фото 2

Контекст

26 березня британська розвідка повідомила, що з початку цього місяця Росія запустила по цілях в Україні щонайменше 71 «шахедів». Атаки відбулися після двотижневої паузи наприкінці лютого 2023 року. Британські розвідники припускають, що РФ, ймовірно, почала отримувати регулярне постачання невеликої кількості БпЛА від Ірану.

Востаннє РФ масовано атакувала Україну дронами 22 березня. Тоді сили ППО і Повітряні сили знищили 16 дронів із 21 запущених ворогом. На Київщині в результаті атаки загинули девʼятеро людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні