Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами. Сили оборони збили 11 «Шахедів» із 14

Напередодні ввечері майже у половині областей та у Києві було оголошено повітряну тривогу. У Київській ОВА повідомили про ворожі повітряні цілі й роботу ППО. Наразі відомо про влучання дронів-камікадзе у Хмельницькому. Загалом Сили оборони збили цієї ночі 11 «Шахедів» із 14.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • У неділю о 23:35 повітряна тривога була оголошена у Києві та Київській області, а також у Чернігівській та Полтавській областях. У Київській ОВА повідомили, що над регіоном виявлені ворожі повітряні цілі.
  • За даними голови Офісу президента Андрія Єрмака, ППО працювала у Броварському та Бориспільському районах.
  • Пізніше тривога поширилася а Житомирську, Дніпропетровську, Харківську та Донецьку області. 
  • Сили протиповітряної оборони збили над Чернігівською областю три безпілотники-камікадзе типу «Шахед», повідомило оперативне командування «Північ».
  • За словами секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, росіяни завдали два удари по обʼєкту цивільної нежитлової інфраструктури Запоріжжя. «Внаслідок ворожого обстрілу зафіксовано два прильоти по обʼєкту цивільної нежитлової інфраструктури. Є руйнування. Люди не постраждали. Деталі з‘ясовуються». – зазначив він.
  • У результаті нічної ворожої атаки дронами на Хмельницький у місті пошкоджено низку будівель та є жертви, повідомив міський голова Олександр Симчишин. «Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА. Наразі відомо про одного загиблого та чотирьох поранених. Пошкоджено низку будівель», – написав він. Симчишин додав, що загиблий — Герой-рятівник ДСНС. Чоловік загинув під час виконання службового обов’язку.
  • Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що було завдано три удари по місту.
  • Цієї ночі Сили оборони збили 11 «Шахедів», загалом для повітряної атаки ворог застосував 14 безпілотників, заявили в Генштабі ЗСУ. «Вночі, з 23.00 і до ранку, російські окупанти застосували по території України 14 БпЛА типу «Shahed». Попередньо 11 цих дронів збили українські захисники», йдеться у повідомленні. 
  • У повітряному просторі навколо Києва було збито девʼять безпілотників, зазначив голова Київської МВА Сергій Попко.
Росія вночі атакувала Україну дронами. Сили оборони збили 11 «Шахедів» із 14 /Фото 1

Контекст

Попереднього масованого удару по Україні РФ завдала 16 лютого. Тоді сили ППО збили 14 із 32 ворожих ракет. Також були влучання в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях.

По Україні було випущено 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, вісім крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Тоді в «Укренерго» заявили, що черговий ворожий обстріл не вплинув на роботу енергосистеми України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні