Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами. Сили оборони збили 11 «Шахедів» із 14

2 хв читання

Напередодні ввечері майже у половині областей та у Києві було оголошено повітряну тривогу. У Київській ОВА повідомили про ворожі повітряні цілі й роботу ППО. Наразі відомо про влучання дронів-камікадзе у Хмельницькому. Загалом Сили оборони збили цієї ночі 11 «Шахедів» із 14.

Ключові факти

  • У неділю о 23:35 повітряна тривога була оголошена у Києві та Київській області, а також у Чернігівській та Полтавській областях. У Київській ОВА повідомили, що над регіоном виявлені ворожі повітряні цілі.
  • За даними голови Офісу президента Андрія Єрмака, ППО працювала у Броварському та Бориспільському районах.
  • Пізніше тривога поширилася а Житомирську, Дніпропетровську, Харківську та Донецьку області. 
  • Сили протиповітряної оборони збили над Чернігівською областю три безпілотники-камікадзе типу «Шахед», повідомило оперативне командування «Північ».
  • За словами секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, росіяни завдали два удари по обʼєкту цивільної нежитлової інфраструктури Запоріжжя. «Внаслідок ворожого обстрілу зафіксовано два прильоти по обʼєкту цивільної нежитлової інфраструктури. Є руйнування. Люди не постраждали. Деталі з‘ясовуються». – зазначив він.
  • У результаті нічної ворожої атаки дронами на Хмельницький у місті пошкоджено низку будівель та є жертви, повідомив міський голова Олександр Симчишин. «Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА. Наразі відомо про одного загиблого та чотирьох поранених. Пошкоджено низку будівель», – написав він. Симчишин додав, що загиблий — Герой-рятівник ДСНС. Чоловік загинув під час виконання службового обов’язку.
  • Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що було завдано три удари по місту.
  • Цієї ночі Сили оборони збили 11 «Шахедів», загалом для повітряної атаки ворог застосував 14 безпілотників, заявили в Генштабі ЗСУ. «Вночі, з 23.00 і до ранку, російські окупанти застосували по території України 14 БпЛА типу «Shahed». Попередньо 11 цих дронів збили українські захисники», йдеться у повідомленні. 
  • У повітряному просторі навколо Києва було збито девʼять безпілотників, зазначив голова Київської МВА Сергій Попко.
Росія вночі атакувала Україну дронами. Сили оборони збили 11 «Шахедів» із 14 /Фото 1

Контекст

Попереднього масованого удару по Україні РФ завдала 16 лютого. Тоді сили ППО збили 14 із 32 ворожих ракет. Також були влучання в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях.

По Україні було випущено 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, вісім крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Тоді в «Укренерго» заявили, що черговий ворожий обстріл не вплинув на роботу енергосистеми України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні