Категорія
Новини
Дата

Росія вчергове атакувала критичну інфраструктуру України. ППО збила 18 ракет та 25 «шахедів»

В ніч на 24 березня Росія здійснила чергову комбіновану атаку на Україну. Сили ППО працювали у Київській, Львівській, Дніпропетровській областях. Є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Про це повідомили представники органів місцевої влади. За даними командування повітряних сил, над Україною збито 18 ракет та 25 «Шахедів».

Ключові факти

  • Близько 4 ранку голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що в області працює ППО. Командування Повітряних сил зазначили, що ракети летять на Стрий.
  • «Уночі ворожі «шахеди» та ракети атакували об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працюють вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило», – повідомив пізніше Козицький.
  • За словами міського голови Львова Андрія Садового, область росіяни атакували 20 ракетами і сімома ударними БпЛА. У Львові прильотів не зафіксували, додав він.
  • У столиці повітряна тривога тривала понад дві години. На Київ ракети заходили групами, з північного напрямку. Сили оборони збили над Києвом та в районі столиці приблизно десяток ворожих ракет, повідомила пресслужба КМВА.  
  • У Деснянському районі столиці уламки впали на територію лісових насаджень, у Шевченківському – на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Без загорання. Інформації про постраждалих не надходило.
  • Ракети та БпЛА також атакували Дніпропетровщину. За словами голови ОВА Максима Козицького, через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. Через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів та 3000 будинків, де загалом мешкають 76 000 людей. Також ворог цілив по критичній інфраструктурі на Нікопольщині.
  • Українські сили ППО збили 18 ракет та 25 «Шахедів» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук. Окупанти атакували 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС з російського Енгельса та 28 ударними БпЛА типу «Shahed» з Приморсько-Ахтарська та окупованого мису Чауда.

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Загалом ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Під удар потрапила Дніпровська ГЕС та інші обʼєкти енергетики по всій Україні. Через атаку без світла залишилися тисячі споживачів у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Запорізькій, Вінницькій та Львівській областях, повідомило Міненерго. «Попередньо нам потрібна доба, щоб заживити всіх побутових споживачів. Усе поступово відновимо», – зауважив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Для підтримки енергосистеми Україна запросила 1500 МВт аварійної допомоги з сусідніх країн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні