Категорія
Новини
Дата

Російська золотовидобувна Nordgold не змогла виплатити відсотки за євробондами

Золотовидобувна компанія Nordgold сім'ї російського олігарха Олексія Мордашова не змогла вчасно виплатити купон за єврооблігаціями у розмірі $8,25 млн. Компанія пояснила затримку технічними проблемами, пише The Bell.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Випуск єврооблігацій обсягом $400 млн був розміщений у 2019 році з терміном погашення у 2024 році. Nordgold 9 квітня мала виплатити $8,25 млн купона, але не змогла виконати зобовʼязання перед акціонерами вчасно.
  • Причина – технічні проблеми, що виникли у емітента Celtic Resources Holdings DAC («дочка» Nordgold) та поручителів з євробондів (теж структури Nordgold) з перерахуванням коштів на рахунок основного платіжного агента. 
  • Компанія заявляє, що має необхідні ресурси для проведення виплат за євробондами і взаємодіє з довірчим управляючим та платіжним агентом для вирішення проблем.

Контекст

Олексій Мордашов, проти якого ЄС наприкінці лютого запровадив санкції, перевів контрольну частку в Nordgold на дружину Марину Мордашову. З 28 лютого вона прямо чи опосередковано володіє понад 50%, але менше ніж 75% голосуючих акцій Nordgold. У олігарха залишилася частка більш ніж 25%.

Раніше РЖД допустила дефолт через невиплату відсотків за облігаціями. А найбільший у світі виробником алмазів «Алроса» не може виплатити відсотки за доларовими євробондами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні