Категорія
Новини
Дата

Росія наблизилася до дефолту. Мінфін вперше провів розрахунки за боргами в рублях

Міністерство фінансів РФ не змогло розплатитися за євробондами у доларах через відмову іноземного банку, йдеться у повідомленні міністерства. Виплати на $649,2 млн проведено в рублях.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Іноземний банк-кореспондент відмовив у виконанні доручень щодо виплати купонного доходу у валюті, сказано у повідомленні.
  • Мінфін РФ перерахував кошти до Національного розрахункового депозитарію для проведення виплат у валюті РФ за офіційним курсом російського центробанку.
  • Зобовʼязання щодо облігацій «виконані в повному обсязі», вважають у Мінфіні.

Контекст

Після введення санкцій валютні активи РФ виявилися замороженими. В результаті РФ втратила доступ приблизно до половини резервів – близько $300 млрд.

РФ раніше вдавалося уникнути дефолту через те, що Мінфін США дозволяв використовувати заморожені резерви для здійснення купонних виплат.

Мінфін США 4 квітня заборонив РФ платити за боргами із заморожених резервів. Операції банку JPMorgan, який проводив платежі, зупинені. Ціль такого рішення – заставити РФ витрачати доступні валютні резерви та нові надходження, які, зокрема, використовуються для фінансування війни проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні