Категорія
Новини
Дата

РЖД першою серед російських компаній допустила дефолт за євробондами. Найбільша алмазна компанія може стати наступною

1 хв читання

«Російські залізниці» (РЖД) допустила дефолт через невиплату відсотків за облігаціями, пише Bloomberg. «Алроса», яка є найбільшим у світі виробником алмазів, не зможе виплатити відсотки за доларовими євробондами, йдеться у заяві компанії.

Ключові факти

  • РЖД визнана Комітетом з кредитних деривативів такою, що перебуває у стані дефолту через невиплату відсотків минулого місяця. Це стало першим подібним рішенням відтоді, як проти РФ було запроваджено санкції. Контракти, що страхують борг компанії від дефолту, буде активовано, зазначає Bloomberg.
  • 9 квітня «Алроса» мала виплатити інвесторам купон з євробондів-2024 у розмірі $11,63 млн. Через санкції США та Великої Британії належне виконання зобовʼязань щодо облігацій технічно неможливе, йдеться у заяві компанії.

Контекст

Уряд США заборонив РФ платити за боргами із заморожених резервів. Операції банку JPMorgan, який проводив платежі, зупинені.

РФ раніше вдавалося уникнути дефолту через те, що мінфін США дозволяв використовувати заморожені резерви для здійснення купонних виплат за суверенним боргом, номінованим у доларах.

Після введення санкцій валютні активи РФ у юрисдикціях США, ЄС, Канади, Великої Британії та Японії виявилися замороженими. В результаті РФ втратила доступ приблизно до половини резервів – близько $300 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні