Категорія
Новини
Дата

Акціонер російської Альфа-Груп Герман Хан програв суд щодо зняття санкцій ЄС

Співзасновник інвестиційної компанії LetterOne, мільярдер Герман Хан програв судовий позов проти санкцій Європейського Союзу через його ймовірні тісні звʼязки з президентом Володимиром Путіним, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Генеральний суд ЄС відхилив скаргу своїм рішенням, винесеним у середу, 29 листопада, в Люксембурзі.
  • Хан був внесений до списку санкцій ЄС за його роль в «Альфа-Груп». У ЄС заявили, що Хан «підтримує тісні відносини» з Путіним і «продовжує надавати йому значні послуги», додавши, що власники групи також отримали «ділові та юридичні вигоди від цих відносин». Україна наклала санкції на акціонерів «Альфи» восени 2022-го.

Контекст

Хан найбільш відомий своєю компанією LetterOne, що базується в Люксембурзі, заснованою в 2013 році спільно з партнерами Михайлом Фрідманом, Олексієм Кузьмічовим і Петром Авеном – всі вони вийшли з ради директорів після того, як у березні 2022 року піддалися санкціям.

ЄС ввів санкцій щодо майже 1800 осіб та організацій з моменту нападу Росії на Україну, починаючи з анексії Криму в 2014 році і закінчуючи вторгненням в країну в лютому минулого року. Апеляції в судах ЄС щодо санкцій можуть тривати роками і рідко закінчуються перемогою.

У серпні цього року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло до санкційного списку бізнесменів Фрідмана та Авена, також під санкції потрапили акціонери «Альфа-Груп» Кузьмічов та Хан.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні