США запровадили санкції проти Михайла Фрідмана та Петра Авена /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти Михайла Фрідмана та Петра Авена

колаж Анастасія Левицька

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло до санкційного списку бізнесменів Михайла Фрідмана та Петра Авена, також під санкції потрапили акціонери «Альфа-Груп» Олексій Кузьмічов та Герман Хан, ідеться в повідомленні відомства.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Також до списку санкцій внесли Російський союз промисловців і підприємців (РСПП).
  • Раніше Михайло Фрідман, Петр Авен, Герман Хан та Олексій Кузьмичов піддавалися санкціям із боку Австралії, Канади, країн Європейського Союзу, Нової Зеландії та Великої Британії.
  • «Заможні російські еліти повинні позбутися думки, що вони можуть вести бізнес як завжди, тоді як Кремль веде війну проти українського народу, – сказав заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо. – Наша міжнародна коаліція продовжуватиме притягувати до відповідальності тих, хто сприяє невиправданому та неспровокованому вторгненню в Україну».
  • Фрідмана, Авена, Хана та Кузьмичова, які входили до наглядової ради «Альфа-Груп», внесли до списку за діяльність у секторі фінансових послуг економіки Російської Федерації.
  • В результаті сьогоднішніх дій все майно та інтереси у власності перелічених бізнесменів, які перебувають у США, або у володінні чи під контролем осіб із США, заблоковані.
  • Крім того, будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать одному або декільком підсанкційним особам на 50 і більше відсотків, також заморожені. Заборонені всі операції громадян США або такі, які здійснюються в межах Сполучених Штатів, що повʼязані з будь-якою власністю чи інтересами власності цих осіб.

Контекст

Михайло Фрідман, який народився та виріс у Львові, але заробив мільярдні статки в Росії, та його партнери по «Альфа‑Груп» Петро Авен, Олексій Кузьмічов і Герман Хан знаходяться під санкціями Євросоюзу за ймовірні зв’язки з адміністрацією Путіна ще з 28 лютого 2022 року. Бізнесмени оскаржують твердження про ці звʼязки в Європейському суді. Україна наклала санкції на акціонерів «Альфи» восени 2022-го.

20 липня НБУ ухвалив рішення про виведення з ринку системно важливого Sense Bank. 21 липня уряд дозволив Мінфіну стати власником 100% акцій Sense Bank. Наступного дня держава в особі Мінфіну стала 100-відсотковим власником Sense Bank.

Мінфін уже сформував правління та наглядову раду Sense Bank.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні