Категорія
Новини
Дата

Російський мільярдер Мільнер пожертвує $100 млн біженцям з України. В ініціативі візьмуть участь Airbnb, Flexport та Spotify

Російський мільярдер з ізраїльським паспортом Юрій Мільнер пожертвує $100 млн біженцям з України. В ініціативі бізнесмена та його дружини також візьмуть участь великі IT-компанії з інвестиціями фонду Мільнера, йдеться у повідомленні проєкту.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Фонд Юрія та Юлії Мільнерів Breakthrough Prize заснував ініціативу Tech for Refugees, у якій також візьмуть участь великі IT-компанії, зокрема Airbnb, Flexport та Spotify.
  • Більшість із $100 млн, які пожертвує фонд, буде спрямовано на допомогу постраждалим від війни в Україні. Згодом ініціативу планують розширити на біженців з інших регіонів. 
  • Мільнер в інтервʼю Forbes USA зазначив, що ініціатива Tech for Refugees важлива для нього насамперед через його особисті звʼязки з Україною. Родина Мільнера за батьківською лінією з України, і він у дитинстві проводив там багато часу. 
  • «Наш обовʼязок зараз – відповісти на нагальні потреби біженців, спрямувавши наші звʼязки та ресурси на цю гуманітарну катастрофу», – заявив Мільнер.

Контекст

DST Global та Breakthrough Foundation раніше вже жертвували $5,5 млн проєкту Stand With Ukraine акторів Міли Куніс та Ештона Катчера. Також Breakthrough Foundation обіцяв виділити $3 млн на підтримку постраждалих від російської агресії в Україні та ще $3 млн – організаціям, які надають допомогу українським вченим.

Раніше Мільнер просив Forbes не називати його російським бізнесменом. Він заявив, що є громадянином Ізраїлю і не був у РФ з 2014 року. Також, за словами мільярдера, у РФ у він не має активів і ніколи не зустрічався з Путіним. В 2020 році Forbes переніс Мільнера зі списку російських бізнесменів до списку ізраїльських.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні