Категорія
Новини
Дата

Розробник Fortnite заплатить $520 млн через звинувачення в порушенні конфіденційності дітей та обман гравців

Американська компанія Epic Games погодилася виплатити $520 млн для усунення звинувачень Федеральної торгової комісії (FTC) у тому, що розробник відеоігри Fortnite порушив захист конфіденційності дітей в інтернеті та обманом змусив гравців здійснювати ненавмисні покупки, пише The Wall Street Journal.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • FTC заявила, що угода стосується кількох цивільних позовів, які вона подавала проти Epic. В одному з них, поданому до суду, стверджувалося, що компанія порушила федеральний закон про захист конфіденційності дітей в інтернеті, збираючи особисту інформацію від гравців Fortnite віком до 13 років без повідомлення їхніх батьків або отримання згоди батьків.
  • У цьому позові компанія також звинувачувалась у незаконному включенні голосового та текстового чату в режимі реального часу для дітей та підлітків у грі типово. 
  • За заявою Федеральної торгової комісії, Epic виплатить цивільний штраф $275 млн за ймовірні порушення закону COPPA, що є найбільшим штрафом, нарахованим комісією за дотримання закону про конфіденційність.
  • Компанія окремо погодилася виплатити споживачам відшкодування в обсязі $245 млн щодо другої скарги FTC, поданої до адміністративного суду. Йдеться про заборону використання тактики, яка змушує клієнтів платити за товари та послуги та створює перешкоди для скасування.
  • Epic не визнала та не спростувала звинувачення FTC у межах врегулювання суперечок. Голова FTC Ліна Хан заявила, що захист населення, особливо дітей, від вторгнень у приватне життя в інтернеті та шахрайських практик є пріоритетом. 
  • У другій скарзі FTC стверджувалося, що Epic використовувала різні тактики для ненавмисних покупок віртуальної валюти для отримання привілеїв, таких як вбрання та танцювальні рухи в Fortnite, включно з використанням нелогічних, непослідовних і заплутаних конфігурацій кнопок. «Ця тактика призвела до несанкціонованих платежів зі споживачів на сотні мільйонів доларів», – йдеться ву повідомленні.

Контекст

Fortnite дебютувала у 2017 році та швидко стала однією з найпопулярніших у світі відеоігор-шутерів. Востаннє компанія Epic оцінювалася майже у $32 млрд у квітні. Epic Games – американська компанія, що розробляє відеоігри. Штаб-квартира розташована в місті Кері, штат Північна Кароліна. Компанія відома за ігровими серіями Gears of War, Fortnite і Unreal Tournament, а також як творці ігрового рушія Unreal Engine.

Fortnite – популярна гра серед молоді, у яку грають 400 млн людей у всьому світі.

Навесні Epic Games, яка розробляє відеоігри, повідомила, що пожертвує Україні прибуток з нового сезону популярної гри Fortnite. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні