Категорія
Новини
Дата

Розробник Fortnite заплатить $520 млн через звинувачення в порушенні конфіденційності дітей та обман гравців

1 хв читання

Американська компанія Epic Games погодилася виплатити $520 млн для усунення звинувачень Федеральної торгової комісії (FTC) у тому, що розробник відеоігри Fortnite порушив захист конфіденційності дітей в інтернеті та обманом змусив гравців здійснювати ненавмисні покупки, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • FTC заявила, що угода стосується кількох цивільних позовів, які вона подавала проти Epic. В одному з них, поданому до суду, стверджувалося, що компанія порушила федеральний закон про захист конфіденційності дітей в інтернеті, збираючи особисту інформацію від гравців Fortnite віком до 13 років без повідомлення їхніх батьків або отримання згоди батьків.
  • У цьому позові компанія також звинувачувалась у незаконному включенні голосового та текстового чату в режимі реального часу для дітей та підлітків у грі типово. 
  • За заявою Федеральної торгової комісії, Epic виплатить цивільний штраф $275 млн за ймовірні порушення закону COPPA, що є найбільшим штрафом, нарахованим комісією за дотримання закону про конфіденційність.
  • Компанія окремо погодилася виплатити споживачам відшкодування в обсязі $245 млн щодо другої скарги FTC, поданої до адміністративного суду. Йдеться про заборону використання тактики, яка змушує клієнтів платити за товари та послуги та створює перешкоди для скасування.
  • Epic не визнала та не спростувала звинувачення FTC у межах врегулювання суперечок. Голова FTC Ліна Хан заявила, що захист населення, особливо дітей, від вторгнень у приватне життя в інтернеті та шахрайських практик є пріоритетом. 
  • У другій скарзі FTC стверджувалося, що Epic використовувала різні тактики для ненавмисних покупок віртуальної валюти для отримання привілеїв, таких як вбрання та танцювальні рухи в Fortnite, включно з використанням нелогічних, непослідовних і заплутаних конфігурацій кнопок. «Ця тактика призвела до несанкціонованих платежів зі споживачів на сотні мільйонів доларів», – йдеться ву повідомленні.

Контекст

Fortnite дебютувала у 2017 році та швидко стала однією з найпопулярніших у світі відеоігор-шутерів. Востаннє компанія Epic оцінювалася майже у $32 млрд у квітні. Epic Games – американська компанія, що розробляє відеоігри. Штаб-квартира розташована в місті Кері, штат Північна Кароліна. Компанія відома за ігровими серіями Gears of War, Fortnite і Unreal Tournament, а також як творці ігрового рушія Unreal Engine.

Fortnite – популярна гра серед молоді, у яку грають 400 млн людей у всьому світі.

Навесні Epic Games, яка розробляє відеоігри, повідомила, що пожертвує Україні прибуток з нового сезону популярної гри Fortnite. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні