Категорія
Новини
Дата

Розробника графічного онлайн-редактора Figma оцінили у $10 млрд. Компанія за рік збільшила вартість у пʼять разів

Компанія з розробки програмного забезпечення Figma Inc. у ході нового раунду фінансування залучила $200 млн. Оцінка компанії склала $10 млрд, перевищивши попередню вартість у пʼять разів, пише Bloomberg

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Інвестиції допоможуть компанії продовжувати розвивати два продукти – графічний редактор і дошку для спільної роботи, сказав співзасновник Figma Ділан Філд. Також компанія планує до кінця року збільшити кількість співробітників з 140 до 500 осіб.
  • Серед інвесторів – Durable Capital Partners і Morgan Stanley, який вклав кошти через свою групу Counterpoint Global.
  • Оцінка компанії виросла, тому що більше людей почали працювати віддалено під час пандемії COVID-19, вважають у Figma.

Контекст

Figma була заснована 2012 року однокласниками Діланом Філдом та Еваном Волесом. Це сталося після того, як Філд виграв стипендію Тіля, яка передбачає $100 000 молодим людям у віці до 23 років.

Figma була задумана як спільнота для спілкування дизайнерів. Згодом стартап представив інструменти, які дозволили дизайнерам інтерфейсів і веб-розробникам працювати разом в режимі реального часу, минаючи процес збереження і відправки своєї роботи колегам. До появи Figma кільком дизайнерам складно було працювати над одним проєктом і передавати макети розробникам.

У квітні 2021 року Figma представила онлайн-дошку для спільної роботи FigJam, на якій можна реагувати стікерами й емодзі, писати та малювати. За даними Crunchbase, з моменту заснування Figma залучила $132,9 млн без врахування останнього раунду. У 2020 році компнію оцінювали у $2 млрд. На ринку дизайну Figma конкурує з Adobe, InVision, Sketch та Canva. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні