Категорія
Новини
Дата

Salesforce планує інвестувати $500 млн у стартапи генеративного ШІ

Компанія Salesforce подвоїла свій венчурний фонд для стартапів у галузі генеративного штучного інтелекту до $500 млн, пише TechCrunch. Також Salesforce представила сервіс AI Cloud, який пропонуватиме продукти на базі ШІ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Salesforce оголосила про збільшення свого фонду генеративного ШІ, який є частиною дочірньої компанії Salesforce Ventures VC, що підтримує стартапи, які розробляють «відповідальний генеративний ШІ», з $250 млн до $500 млн.
  • Керуючий партнер Salesforce Ventures Пол Дрюс сказав, що розширення дозволить Salesforce «працювати з ще більшою кількістю підприємців… пришвидшуючи розробку перетворюючих рішень ШІ для підприємства».
  • Запущений у березні фонд Generative AI Fund вже інвестував у кілька компаній, що займаються передовими технологіями генеративного ШІ, включаючи Cohere, Anthropic, You.com, Hearth.AI та новіші компанії Humane та Tribble. 
  • Хоча це далеко не єдиний фонд, який інвестує в основному в генеративний ШІ, Salesforce прагне диференціювати свій транш, віддаючи пріоритет тому, що вона називає «етичними» технологіями ШІ.
  • Generative AI Fund також відрізняється різноманітністю технологій, які він фінансує. Humane, наприклад, створює помічника зі штучним інтелектом без екрану, а You.com розміщує пошукову систему на основі штучного інтелекту з генеративним мистецтвом і текстовими інструментами.
  • Сервіс AI Cloud буде включати продукти Salesforce від сервісу Einstein до програми для обміну повідомленнями на робочому місці Slack і програмного забезпечення для аналізу даних Tableau, пише Reuters. За словами компанії, його стартовий пакет буде доступний за ціною $360 000 на рік.

Контекст

Salesforce Ventures має низку галузевих інвестиційних фондів, зокрема фонди, орієнтовані на певні регіони, такі як Японія чи Канада, та спеціалізований фонд штучного інтелекту. Але Generative AI Fund на сьогодні є одним із найбільших траншів венчурного підрозділу: попередні фонди варіювалися від $50 до $125 млн.

Розширення Generative AI Fund збігається з дебютом Salesforce AI for Impact Accelerator, другої в історії програми акселерації компанії. AI for Impact надасть $2 млн групі освітніх, кадрових і кліматичних організацій для «просування справедливого та етичного використання надійного ШІ».

Bloomberg зазначає, що інвестиції від акселераторів і фондів Salesforce можуть стати більш важливими для прибутку компанії, оскільки активні інвестори, такі як Elliott Management, перешкоджають великим придбанням.

Наразі Salesforce Ventures, одна з найактивніших корпоративних венчурних компаній за останні роки, взяла участь у більш ніж 140 операціях для стартапів у сфері ШІ та машинного навчання, особливо в галузі аналітики ШІ для продажу, чат-ботів природною мовою для запитів на обслуговування, цільового рекламного контенту. 

Генеративний ШІ може стати величезною ринковою можливістю, Grand View Research прогнозує, що до 2030 року цей сектор може коштувати приблизно $109 млрд.

Нещодавно творець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – OpenAI – закрив раунд інвестицій у свій новий фонд OpenAI Startup Fund I, пише Bloomberg із посиланням на Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC). У документі зазначено, що проєкт зібрав капітал на суму $175 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні