OpenAI залучила $175 млн у свій інвестфонд для ШІ-стартапів /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

OpenAI залучила $175 млн у свій інвестфонд для ШІ-стартапів

1 хв читання

Колаж Анна Наконечна

Видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – OpenAI – закрив раунд інвестицій у свій новий фонд OpenAI Startup Fund I, пише Bloomberg із посиланням на Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC). У документі зазначено, що проєкт зібрав капітал на суму $175 млн.

Ключові факти

  • OpenAI вже давно інвестує у стартапи, що працюють у галузі штучного інтелекту. Компанія запустила OpenAI Startup Fund і заявила, що прагнутиме підтримувати компанії, «що розсувають межі того, наскільки потужний ШІ може позитивно вплинути на світ і глибоко змінити життя людей».
  • На той час компанія заявила, що вкладе у фонд $100 млн. Заявка SEC показує, що фонд під назвою OpenAI Startup Fund I більший, ніж передбачалося спочатку.

Контекст

ChatGPT привернув увагу громадськості своєю здатністю швидко писати відповіді на широке коло запитів, зокрема, зацікавив законодавців США, оскільки став найшвидшим споживацьким додатком в історії з більш як 100 млн активних користувачів на місяць.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Нещодавно виданняThe Information із посиланням на джерело писало, що ОpenAI готується випустити нову мовну модель з відкритим вихідним кодом для широкого загалу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд