OpenAI залучила $175 млн у свій інвестфонд для ШІ-стартапів /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

OpenAI залучила $175 млн у свій інвестфонд для ШІ-стартапів

Колаж Анна Наконечна

Видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – OpenAI – закрив раунд інвестицій у свій новий фонд OpenAI Startup Fund I, пише Bloomberg із посиланням на Комісію з цінних паперів та бірж США (SEC). У документі зазначено, що проєкт зібрав капітал на суму $175 млн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • OpenAI вже давно інвестує у стартапи, що працюють у галузі штучного інтелекту. Компанія запустила OpenAI Startup Fund і заявила, що прагнутиме підтримувати компанії, «що розсувають межі того, наскільки потужний ШІ може позитивно вплинути на світ і глибоко змінити життя людей».
  • На той час компанія заявила, що вкладе у фонд $100 млн. Заявка SEC показує, що фонд під назвою OpenAI Startup Fund I більший, ніж передбачалося спочатку.

Контекст

ChatGPT привернув увагу громадськості своєю здатністю швидко писати відповіді на широке коло запитів, зокрема, зацікавив законодавців США, оскільки став найшвидшим споживацьким додатком в історії з більш як 100 млн активних користувачів на місяць.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Нещодавно виданняThe Information із посиланням на джерело писало, що ОpenAI готується випустити нову мовну модель з відкритим вихідним кодом для широкого загалу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні