Ліза Су, гендиректорка AMD /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Королева мікрочипів. Ліза Су – авторка одного з найбільших проривів в історії Кремнієвої долини. Як вона хоче забрати ШІ-бізнес у Nvidia

Ліза Су, гендиректорка AMD Фото Getty Images

Гендиректорка AMD змогла підняти з дна акції не надто успішного виробника мікропроцесорів у 30 разів за менш ніж 10 років. Тепер вона готується перемогти у ШІ-революції. Звідки така впевненість

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

З вікна свого офісу в Каліфорнії гендиректорка AMD Ліза Су може бачити штаб-квартиру Intel, головного конкурента її компанії. Су є чим пишатися: тепер AMD обходить Intel за показником ринкової капіталізації – $153,5 млрд проти $120,3 млрд, відповідно.

Але так було не завжди. У 2014-му, коли нині 53-річна Су стала гендиректоркою AMD (Advanced Micro Devices), виробник чипів ледь тримався на плаву. Компанія скоротила близько чверті персоналу, а ціна на її акції коливалася в районі $2. Патрік Мургед, колишній виконавчий директор AMD, каже, що тоді компанія була «мертвіша за мертву».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні