Категорія
Новини
Дата

Samsung планує розширити виробництво чипів на своєму найбільшому заводі у 2023 році

Південнокорейська Samsung Electronics має намір збільшити потужності з виробництва мікросхем на своєму найбільшому заводі з виробництва напівпровідників у наступному році, незважаючи на прогнози економічного спаду, пише Reuters із посиланням на місцеву газету.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Цей крок контрастує зі скороченням інвестицій конкуруючими виробниками мікросхем на тлі падіння попиту та надлишку мікросхем.
  • Аналітики кажуть, що наполегливість Samsung у своїх інвестиційних планах, ймовірно, допоможе їй зайняти частку ринку чипів памʼяті та підтримати ціну своїх акцій, коли попит відновиться.
  • Як повідомляє Seoul Economic Daily з посиланням на неназвані галузеві джерела, Samsung планує розширити виробництво на своєму заводі P3 у Пхентхеку, Південна Корея. Він також розширить виробництво 4-нанометрових чипів.
  • P3, що розпочав цього року випуск передових чипів флеш-памʼяті NAND, є найбільшим підприємством компанії з виробництва чипів.

Контекст

Нещодавно Samsung Electronics заклала фундамент нового комплексу досліджень і розробок у галузі напівпровідників у Південній Кореї. У нього вона планує інвестувати близько 20 трлн вон ($15 млрд) до 2028 року, щоби стати лідером у технології чипів.

На відміну від Samsung, конкурент Micron Technology Inc, що випускає мікросхеми памʼяті, заявив минулого тижня, що скоригує свої інвестиції у 2023 фінансовому році до $7–7,5 млрд порівняно з $12 млрд у 2022 фінансовому році. Днями найбільший виробник мікросхем памʼяті в США Micron Technology Inc. оголосив про низку заходів щодо скорочення видатків, зокрема про скорочення робочої сили на 10%, спрямованих на те, щоб пережити швидке падіння доходів.

Тайванський виробник мікросхем TSMC у жовтні скоротив свій річний інвестиційний бюджет на 2022 рік як мінімум на 10% і обережніше, ніж зазвичай, висловився щодо майбутнього попиту. Водночас TSMC веде переговори з ключовими постачальниками про створення свого першого потенційного європейського заводу в німецькому місті Дрезден.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні