Категорія
Новини
Дата

Samsung інвестує $15 млрд у новий центр досліджень та розробок чипів до 2028 року

Компанія Samsung Electronics заклала фундамент нового комплексу досліджень і розробок у галузі напівпровідників у Південній Кореї. У нього вона планує інвестувати близько 20 трлн вон ($15 млрд) до 2028 року, щоби стати лідером у технології чипів, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що на сьогодні Samsung є найбільшим у світі виробником напівпровідникової памʼяті та другий за величиною контрактний виробник мікросхем.
  • Нове підприємство на південь від Сеулу здійснюватиме передові дослідження пристроїв та процесів наступного покоління для памʼяті й системних мікросхем, а також розроблення нових технологій.
  • «Samsung Electronics прагне подолати обмеження масштабування напівпровідників», – йдеться в заяві компанії.
  • Віцепрезидент Samsung Лі Чже Ен, якого нещодавно помилував президент Південної Кореї Юн Сук Йоль, зустрівся зі співробітниками відділу виробництва мікросхем і окремо поспілкувався з керівниками щодо способів захисту технологій для розширення лідерства в галузі напівпровідників.
  • «Нам потрібно продовжити нашу традицію превентивного інвестування та притиску на технології», – сказав Лі.

Контекст

У березні Samsung Electronics повідомила, що зупиняє постачання своєї продукції в Росію, приєднавшись до Apple та Microsoft, пише Bloomberg. Компанії припиняють продажі та надання послуг через війну РФ проти України.

Експорт усієї продукції Samsung – від чипів до смартфонів та побутової електроніки – призупинено. 

Південнокорейський технологічний гігант активно стежить за ситуацією і повідомив, що пожертвує $6 млн на гуманітарні заходи в Україні.

На російському ринку смартфонів у 2021 році Samsung посіла друге місце із часткою 27%. На першому місці була Xiaomi (31%), на третьому – Apple (11% ринку).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні