Саудівська Аравія веде переговори з банками Волл-стріт щодо продажу акцій Aramco. Нафтовий гігант може залучити до $20 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Саудівська Аравія веде переговори з банками Волл-стріт щодо продажу акцій Aramco. Нафтовий гігант може залучити до $20 млрд

Getty Images

Саудівська Аравія веде переговори про залучення провідних банків Волл-стріт для вторинного продажу акцій нафтового гіганта Aramco, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Компанія готується до одного з найбільших розміщень акцій за останні роки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Королівство планує найняти JPMorgan Chase & Co. як одного з основних андеррайтерів розміщення, повідомили джерела. Bank of America Corp. та Morgan Stanley також претендують на провідні ролі в угоді, яка, за словами джерел, може залучити до $20 млрд.
  • Компанія вже залучила Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. та HSBC Holdings Plc для роботи над розміщенням, повідомило агентство Bloomberg минулого місяця. За словами інформаторів, Moelis & Co. виступила фінансовим консультантом, допомагаючи обрати андеррайтерів для операції.
  • За словами джерел, остаточний склад консультантів все ще може змінитися, і очікується, що до запуску угоди до нього будуть додані нові банки. Жодних остаточних рішень щодо термінів продажу чи кількості акцій, які запропонує уряд, прийнято не було.
  • За даними джерел, швидше за все, це буде ринкова пропозиція, яка буде відкрита протягом декількох днів для того, щоб інвестори могли подати свої заявки, аналогічно структурі, прийнятій Державним інвестиційним фондом для продажу частки в Saudi Telecom Co. на суму $3,2 млрд у 2022 році.
  • Залучені гроші від нової пропозиції можуть допомогти фінансувати великі ініціативи наслідного принца Мухаммеда бен Салмана щодо диверсифікації економіки від нафти.

Контекст

Aramco, ринкова вартість якої становить $2 трлн, цього місяця збільшила виплату дивідендів до $31 млрд, незважаючи на зниження цін на енергоносії та зниження виробництва.

Продаж акцій може відбутися через чотири роки після того, як Саудівська Аравія залучила близько $30 млрд у ході IPO Aramco, яке стало найбільшим у світі продажем акцій. Деякі з зазначених банків із Волл-стріт також брали участь у цій угоді, отримавши за свою роботу трохи більше $100 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні