Нафта дешевшає на тлі зниження цін Саудівською Аравією /ShutterStock
Категорія
Новини
Дата

Нафта дешевшає на тлі зниження цін Саудівською Аравією

ShutterStock

Ціни на нафту впали більш ніж на 2% у понеділок, 8 січня, на тлі різкого зниження цін провідним експортером Саудівською Аравією, пише Reuters. Напередодні держкомпанія Saudi Aramco повідомила, що в лютому зменшить ціни на всі сорти нафти для всіх регіонів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Нафта марки Brent подешевшала на 2,5%, або $1,99, до $76,77 за барель, тоді як фʼючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate подешевшали на 2,7%, або $2,01, до $71,8.
  • Обидва контракти зросли більш ніж на 2% у перший тиждень 2024 року на тлі посилення геополітичних ризиків на Близькому Сході після атак єменських хуситів на кораблі у Червоному морі.
  • У неділю зростання пропозиції та конкуренція з іншими виробниками спонукали Саудівську Аравію знизити лютневу офіційну ціну продажу (OSP) своєї флагманської нафти Arab Light для постачання до Азії до найнижчого рівня за 27 місяців.
  • Дослідження агентства Reuters показало, що видобуток нафти ОПЕК зріс у грудні, оскільки збільшення видобутку в Іраку, Анголі та Нігерії компенсувало скорочення видобутку Саудівською Аравією та іншими членами ширшого альянсу ОПЕК+.
  • Підвищення відбулося напередодні подальших скорочень видобутку ОПЕК+ у 2024 році та виходу Анголи з ОПЕК, які мають знизити видобуток та частку ринку у січні.

Контекст

Саудівська Аравія в лютому зменшить ціни на всі сорти нафти. Ціни для азіатських покупців будуть зменшені на $2 за барель. В результаті основний сорт нафти, що постачається до Азії, – Arab Light – коштуватиме на $1,5 більше, ніж нафта Омана та Дубая, – це мінімум з листопада 2021 року.

Ціни для США також зменшаться на $2 за барель, для країн Північно-Західної Європи та Середземноморʼя – на $1,5–2 за барель.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні