Категорія
Новини
Дата

СБУ викликала на допит Яценюка, Турчинова й Авакова у «вугільній справі» Медведчука

Служба безпеки України викликала експремʼєр-міністра Арсенія Яценюка, колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова та ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова на допит по «вугільній справі» Віктора Медведчука. Повістки оприлюднені на сайті СБУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вони мали зʼявитися до слідчого 19 травня. Колишні високопосадовці проходять в якості свідків у справі №22016130000000212 від 19.09.2016, яка стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.
  • «Вони проходять у якості свідків і викликаються з метою всебічного, повного і неупередженого вивчення обставин кримінального провадження», – пише УП з посиланням на коментар СБУ.
  • Зважаючи на те, що вказані громадяни України не з’явилися на допит 19 травня, їх викличуть повторно – 30 травня, повідомили в СБУ.

Контекст

У 2021 році СБУ оголосила кілька підозр народному депутату Віктору Медведчуку. Його підозрюють у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Одна зі справ стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн грн.

У квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні